Sterre goes Atlantic | Geld inzamelen
 
 

Sterre goes Atlantic

Bent u de wind in mijn zeilen? Klik hier!

Ik ben Sterre, ik ben 16 jaar en ik zit in 5 VWO. Ik doe het profiel Natuur/Gezondheid en Natuur/Techniek. Als hobby heb ik Karate, maar ik hou ook van lezen, muziek en reizen.

Ik ben avontuurlijk en leergierig. Toch kost het mij sinds de peuterschool moeite om elke dag naar school te gaan. Op de middelbare school lukte het mij zelfs even helemaal niet meer om naar school te gaan.

Sindsdien zoek ik naar manieren om school wel vol te houden en meer te leren. Zo ben ik vorig jaar (met goedkeuring van de inspectie) maar drie dagen per week naar school gegaan. Op de andere dagen ging ik 1 dag per week naar een biologisch-dynamische boerderij, waar ik op het land heb gewerkt en 1 dag per week heb ik gewerkt in een meubelmakerij. Hierdoor kreeg ik het op school ook weer meer naar mijn zin. Voor komend jaar heb ik een nieuw plan.

Afgelopen december hoorde ik voor het eerst van Masterskip. Ik was meteen heel erg enthousiast. De reis leek me meteen geweldig. Het leren zeilen, de andere mensen leren kennen, de rust van de zee vergeleken met aan land zijn en alle gave dingen die we gaan doen, lijken me super. Naast mijn eigen schoolwerk zal ik aan boord ook andere lessen krijgen, zoals navigeren, het weer en sterrenkunde. Super interessante dingen die ik op school niet leer! Nadat we de Atlantische oceaan zijn overgestoken zullen we verschillende excursies in de Caraïben doen. Hierdoor leren we de mensen en hun cultuur kennen. Dit heb ik altijd al heel leuk gevonden.

De reis zal een echte uitdaging zijn. Drie weken achter elkaar op zee zitten is niet niks! Ik vind dit wel spannend, maar het lijkt me vooral heel leuk. Het lijkt me heerlijk om even geen stress en drukte van school en andere dingen om me heen te hebben. Dat lijkt me heel speciaal en wil ik graag ervaren.

Helaas kost de reis aardig wat geld: €6.600. Dit kan ik natuurlijk niet zomaar betalen. Door middel van sponsoring en werken, weet ik zeker dat het moet lukken. Ik ben nu hard aan het werk: folders rondbrengen, oppassen, schoonmaken en ik werk in een restaurant. Maar een beetje hulp is erg welkom!

Meer informatie: www.sterregoesatlantic.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.