Start up Jongeren van Huizen Stichting | Geld inzamelen
 
 

Start up Jongeren van Huizen Stichting


Zoals jullie al weten.. Wij zijn de Jongeren van Huizen! Onder leiding van Lara Campbell en jongeren coaches hebben wij het doel om Huizen een leukere en veiligere plek te maken voor jongeren. We zijn al bezig om van Jongeren van Huizen een officiële stichting te maken, hebben een prachtige eigen locatie getroffen, maar er is veel werk aan de winkel.

Ons plan is om uiteindelijk een Jongerencentrum / Jongeren thuis te worden in Huizen en dat begint bij een begin. Onze locatie op de Havenstraat 5, in Huizen (Haven 5) is nu nog een kale ruimte waar we een budget voor nodig hebben. Wat hebben we nodig?

*Een stukadoor voor vier muren

*Een ondervloer

*Verf voor de muren, ramen en deuren

*Kasten voor onze materialen, Jongeren bieb & ruil hoek

*Beamer 

*Game console

*Materialen voor activiteiten

*Bank

*Tafel met stoelen

*Muziek installatie / boxen 

*Lampen 

*Dart bord

*Bordspellen

*Boeken & games

Ook niet onbelangrijk, is het niveau van professionele begeleiding, belangrijke voorlichting en dus ook een budget voor de eerste leuke activiteiten voor de jongeren. Wat willen wij aanbieden?

*Voorlichting avonden over seks, drugs, veiligheid op straat en social media.

*Informatie avond / trainingen over ondernemerschap, budgetering, opleidingen & stage plekken

*Sport clinics, kunst & cultuur workshops, creatieve workshops & kook / bak workshops.

Vooral omdat wij een 'start up' Stichting zijn is het voor ons een belang om een zakcentje te hebben om dit project waar te maken. Met doelen voor ogen, oog op grotere subsidies en ook de mogelijkheid om betaalde coaches neer te zetten om de Jongeren zo goed mogelijk te begeleiden, jongeren wensen waar te maken in Huizen, hopen wij dat jullie ons kunnen steunen in ons onwijs leuke project.

Meer info? Lees hieronder meer over de plannen van de Jongeren van Huizen..

Het doel van 'Jongeren van Huizen' is om Huizen een veiligere en gezelligere plek maken voor de Jongeren. Een dorp waar we jongeren een stem geven, een podium geven voor talentontwikkeling en een centrum opzetten waar ze thuis kunnen komen, kunnen ontwikkelen en hun ei kwijt kunnen.


Ons grootste belang hierin is dat de Jongeren in Huizen ook voorop komen staan in lijn met alle andere andere doelgroepen in het dorp. Dat ze net zoveel kans, spraak en ook plezier hebben als iedereen. De welzijn van de Jongeren van Huizen moet vooruit.


Wij merken allen in ons werkveld met Jongeren dat ze teveel te kort komen in Huizen en dat er weinig om kijk is naar de jongeren en liepen er tegen aan dat wij zelf ook niet in de positie stonden vanuit ons werk om hier verandering in te maken. Met de stichting willen we dit waar kunnen maken. 


Jongeren rijken teveel uit naar negatieve output en krijgen te weinig positieve input. Alles wat voor de jongeren gedaan is, word ongedaan gemaakt, omdat de omgeving het ervaart als 'overlast'. Het probleem is dat jongeren dan geen 'leuke' plekken hebben om zich te ontwikkelen en de plezier te hebben die ze ook als iedereen nodig hebben en dan juist op zoek gaan naar middelen, hang plekken in woonwijken etc.


Samen met een groep jongeren van diverse achtergronden en leeftijden en ook een groep volwassenen die directe binding met Huizen hebben, gaan we hier mee aan de slag. Ook willen wij ervaringsdeskundigen en specialisten inschakelen om de juiste kennis door te geven en de jongeren wat te leren. 


Wij zullen mogelijkheden uitzetten via social media en directe benaderingen naar Huizen organisaties en ondernemers om ons inititief financieel te ondersteunen en zullen ook subsidies aanvragen via de gemeente en Jeugd subsidies buiten de gemeente. Met het Jongeren van Huizen budget willen wij Jongeren 'Coaches' betalen om het jongerenwerk uit te voeren, huren we professionals in om workshops te geven, zetten we leuke activiteiten neer, halen we geld op voor meer openbare 'hang' en sport plekken voor de jongeren, organiseren we events, schaffen we de nodige materialen aan en financieren wij onze eigen locatie. 


Wij starten met onze activiteiten vanaf Oktober 2021 en ons doel is is om dit initiatief een blijvend doel te maken in Huizen, zodat de welzijn van de Jongeren zich positief voort zet.

Steun JVH nu!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
12 donaties
€ 180,00
Doel: € 10.000,00
1%