Stage lopen in Indonesië voor kansarme kinderen

Stage lopen in Indonesië voor kansarme kinderen | Geld inzamelen
 
 
Verzorgen van onderwijsactiviteiten in een weeshuis voor kansarme kinderen in Indonesië

Mijn naam is Anna Lautenbag en ik ben 17 jaar.

In januari 2019 vertrek ik voor twee maanden naar Indonesië (Noord Sulawesi, Tondano) met Stichting Amurang.

Het doel van stichting Amurang is het verbeteren van het welzijn van kansarme kinderen en jongeren in Amurang en Tondano. De stichting hielp mee aan de bouw van 2 tehuizen en een school. Veel kansarme kinderen en jongeren zijn hierdoor nu van goed onderdak verzekerd. En met een beurs van studiefonds Amurang kunnen jaarlijks ruim 15 studenten studeren.

In 2007 nam Gerard Draaisma het initiatief om met het Creaproject te starten, het opent voor kansarme kinderen en jongeren een toekomst met werk en inkomen. Studenten van Friesland College en NHL Stenden verzorgen 2x per jaar ruim twee maanden lang creatieve workshops en sportprojecten. Het Creaproject won in 2013 de Friesland College-award en een nominatie voor de Leeuwarder Courant-award.

Ik ben 1 van de studenten die begin 2019 mee mag naar Indonesië, ik doe de opleiding Styling Design, en ik zit nu in het tweede jaar. Mijn opa is geboren in Amurang in Indonesië en opgegroeid in Tondano, de plek waar ik twee maanden ga stage lopen. In de oorlog is hij gevlucht naar Nederland, maar er woont nog een halfbroer en andere familieleden die ik ook ga opzoeken. Deze reis is daarom ook ontzettend bijzonder voor mij en ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om dit te doen.

Ik ga lessen geven over kunst en design (kunstenaars, kunststromingen, technieken en materialen en ik laat de kinderen zelf experimenteren). Samen met Robin van de opleiding Creatief Vakman hebben we een project opgezet over plasticrecycling. We zijn de eerste crealeden die hier lessen over gaan geven, namelijk de kinderen en jongeren bewust maken over de impact van plastic op het milieu en klimaatverandering. Samen met de kinderen gaan we op straat plastic zoeken, en hier gaan we een eindproject mee doen van 3 weken.

Mijn doel is dan ook om de kinderen te laten zien hoeveel je kan maken met weinig en ze een stukje liefde meegegeven. Ze hebben daar weinig materialen om creatief mee bezig te zijn, vandaar ook deze fundraising actie. Met het opgehaalde geld wil ik ook een deel besteden aan materialen die ik kan meebrengen voor de kinderen, denk aan potloden, verf, stoffen etc. 

Graag wil ik deze mooie momenten en ontwikkelingen vastleggen en laten weten hoe onzettend dankbaar deze kinderen zijn. 

 

Ik ben dankbaar voor iedere euro en delen is lief. Heel erg bedankt!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
33 donaties
€ 700,00
Doel: € 2.150,00
32%

Deze actie is gesloten.