Stage in Peru voor de straat kinderen! | Geld inzamelen
 
 

Stage in Peru voor de straat kinderen!

Wereld stage naar Peru om de straat kinderen van Ayacucho te helpen.

Inhoud stage
In de zomer van 2017 ga ik met een aantal leerlingen van mijn school het Willem de Zwijger College en Global Exploration naar Peru. We gaan met een groep van 19, waaronder 3 docenten en 1 dokter die met ons mee zal reizen. Samen gaan wij helpen bij Frederique Kallen, zij heeft een hulporganisatie opgericht in Peru genaamd: Mama Alice. Ze heeft de organisatie vernoemd naar haar overleden moeder Alice. Zij heeft de organisatie opgericht omdat ze de liefde en de warmte die zij van haar moeder heeft gekregen, door wil geven aan kinderen die dat nooit hebben gehad en deze kinderen een goede toekomst wil geven. Ik zal daar ook 2 nachten in een gastgezin verblijven.

Mama Alice is een hulporganisatie actief in Ayacucho, één van de armste gebieden van Peru waar 75% van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Mama Alice zet zich in voor straatkinderen, kinderen uit arme gezinnen en tienermoeders. De kinderen zijn vaak slachtoffers van sexueel misbruik en huiselijk geweld, helaas komt dat veel voor in Ayacucho. De projecten van Mama Alice focussen op education, well-being & care en vacational training. Sinds 2008 werkt Global Exploration samen met Mama Alice en zijn er verschillende klaslokalen opgeknapt, computercenters opgezet, huizen van de armste gezinnen in Ayacucho gerenoveerd en hebben we geïnvesteerd in technische, creatieve en ICT educatie voor de jeugd in Ayacucho. Om de duurzaamheid van Mama Alice zeker te stellen heeft de organisatie besloten een Ecolodge te bouwen in de buurt van Ayacucho. Dit is een milieuvriendelijk gebouwd gastenverblijf voor toeristen. Naast de inkomsten die de Ecolodge zal genereren voor de projecten van Mama Alice, biedt het ook duurzame werkgelegenheid aan Mama Alice-jongeren. Mama Alice biedt verschillende opleidingen aan voor jongeren uit arme gezinnen, zoals een koksopleiding, een opleiding tot timmerman en toeristische gids. Deze jongeren kunnen na hun afstuderen aan de slag in de Ecolodge van Mama Alice waardoor zij een toekomst met meer zekerheid tegemoet gaan. Tijdens ons bezoek aan Peru zullen wij, samen met de Peruaanse jongeren, gaan werken aan de ecolodge. Daarnaast ondernemen we verschillende activiteiten met deze jongeren op het gebied van de vier crewonderwerpen en de Sustainable Development Goals. De jongeren die opgeleid worden tot gids leiden ons rond door musea en oude dorpen. Zij begeleiden ons tijdens een trekking door het mooie Peruaanse landschap en samen met hen zullen we de wijklokalen van Mama Alice bezoeken, waar de jongere kinderen extra onderwijs kunnen volgen.

Crew onderwerpen

We hebben onze groep verdeeld in 4 crews met de  onderwerpen: culture, education, health en nature. Ik zit bij health omdat ik na de middelbare school verder wil in de medische wereld. Het doel van die crew onderwerpen is dat we de kinderen daar les in gaan geven, bijvoorbeeld over persoonlijke hygiene.

Global Exploration:

Wereldburgerstage
De interculturele stage is een bezoek van Nederlandse jongeren aan  onze buitenlandse partners. Samen leren, praten, sporten, zingen en werken. leren dat mensen over de hele wereld anders zijn, maar dat dat ook prima is.


Scholen voor scholen
Scholen voor scholen, de naam zegt het al, Nederlandse scholen werken samen met scholen en andere partners in de partnerlanden. Fondsen worden ingezameld en, na verdubbeling door Wilde Ganzen, geïnvesteerd in het onderwijs, de zorg, lokale economie, en duurzaamheid in de partnerlanden. Sinds 2005 bereikten we samen al heel veel.

Let’s Work
Bij het Let’s work project gaan onze jongeren aan de slag, om samen met de lokale partners, kleine klusjes op te knappen. Sportvelden opknappen, bomen planten, boekenkasten bouwen, schoonmaken en nog zo veel meer. Afhankelijk van de lokale wensen en behoeftes.
Bewustwording
Bewustwording in Nederland bereiken we met ons Global Ambassador project. Iedere jongere bereikt minimaal 150 mensen die het verhaal te horen krijgen en op die manier na gaan denken over de wereld.
 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 1.800,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.