Sponsor onze klus voor Mehmet's rolstoelbus

Sponsor onze klus voor Mehmet's rolstoelbus | Geld inzamelen
 
 

SPONSOR ONZE KLUS VOOR MEHMET’S ROLSTOELBUS

Mehmet is een jongetje van 3,5 jaar met het syndroom van Kleefstra, ernstige hartafwijkingen, 50+ chromosoom afwijkingen, pulmonale hypertensie en tracheolaryngomalacie. Dit zijn ernstige, zeldzame aandoeningen. Na lange IC-opnames, comaperiode, reanimaties en verschillende hartoperaties mocht Mehmet in leven blijven. Mehmet heeft een tracheacanule (buisje in de keel) waarop hij continu wordt beademd met een beademingsmachine. Omdat Mehmet een tracheacanule heeft, heeft hij 24-uurszorg in nabijheid nodig. Dit betekent dat ouders hem geen seconde alleen kunnen laten. Zodra er slijm vanuit de keel in de canule komt, is het noodzaak dat het slijm direct wordt weggezogen. Wanneer er niet direct wordt gehandeld, kunnen er levensbedreigende situaties ontstaan. Ook heeft Mehmet door zijn ernstige hartafwijkingen regelmatig hartritmestoornissen. Daarom wordt zijn hartslag 24 uur gemonitord. Ouders en zorgverleners zorgen thuis voor een liefdevol ziekenhuisje om hem heen.

Voor de zorg van Mehmet is veel apparatuur nodig. Zo maakt hij gebruik van een beademingsmachine, een saturatiemeter om zijn vitale functies te monitoren, een uitzuigkoffer om het slijm weg te kunnen zuigen, een sondevoedingspomp, een noodtas voor calamiteiten, een zware zuurstoftank en een aangepaste rolstoel.

Mehmet geniet ondanks zijn beperkingen van het leven. Hij maakt graag contact met de mensen om hem heen en hij houdt ontzettend van knuffelen. Mehmet gaat graag mee op stap. Echter nu Mehmet groter wordt, is het onverantwoord om hem nog langer met de auto te vervoeren.

Mehmet kan niet zelfstandig zitten, hierdoor is hij rolstoelafhankelijk. over een paar maanden krijgt hij een nieuwe rolstoel die niet in een gewone personenauto past. Dit betekend dat Mehmet niet meer vervoerd zou kunnen worden. 

WAAROM IS EEN ROLSTOELBUS NOODZAKELIJK?

- Mehmet kan niet zelfstandig zitten, hij is rolstoelafhankelijk. De rolstoel past niet in een personenauto.

- Daarnaast moet er veel apparatuur meegenomen worden en zit een gewone auto te vol. Wanneer er acuut moet worden gehandeld, zoals het uitzuigen van de tracheacanule, dan kan dit voor onveilige situaties zorgen.

- Taxivervoer is wegens onvoorspelbaar handelen niet mogelijk.

- Mehmet moet zeer regelmatig voor poliafspraken naar het UMCG in Groningen. Door de complexe zorg kan Mehmet niet in het ziekenhuis in de buurt, in Almelo worden geholpen. De rit naar Groningen is lang. Een rolstoelbus zal enorm veel gemak en veiligheid bieden.

- Naast bovenstaande noodzakelijke redenen, biedt een rolstoelbus hopelijk ook de mogelijkheid om gezinsuitjes te kunnen maken. Eindelijk naar Duitsland waar opa en oma wonen en Mehmet nog nooit is geweest, omdat de rit te onveilig is met een gewone personenauto.

Om een veilige omgeving voor Mehmet te creëren is veel geld nodig. Ouders hebben al veel kosten gemaakt. Hopelijk kunt u iets betekenen voor Mehmet en zijn gezin om samen 30.000 euro bij elkaar te krijgen, wat nodig is voor de aanschaf van een rolstoelbus.

Donaties kunnen worden overgemaakt naar bankrekeningnummer: NL69 RBRB 8835 9049 43 ten name van ‘Stichting voor ieder kind een eerlijke kans’

Bekijk ook de foto's van ons TOPPERTJE!!



Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.









160 donaties
€ 6.326,00
Doel: € 8.000,00
79%

Deze actie is gesloten.