Special Kids Pakistan ondersteunt voedselpakketten | Geld inzamelen
 
 

Special Kids Pakistan ondersteunt voedselpakketten

We zoeken financien om in Pakistan de gezinnen zonder inkomen, voedselpakketten te leveren

Special Kids Pakistan heeft al jaren goede contacten met verschillende kinderrevalidatieprojceten in Pakistan.

We geven trainingen. Zowel op het gebied van therapieactiviteiten, assessment, goal setting en spelen en communicatie als ook trainingen op het gebied van project management en fund raising en income generating activities. Dit jaar zijn we in februari ook weer geweest. Dat was een zeer succesvolle trainingssessie.

Nu we terug zijn, is echter het Corona tijdperk, hier, maar zeker ook daar gekomen. Onze focus die normaalgesproken op finaciering van goede kinderhulpmiddelen ligt, heeft zich dan ook tijdelijk verlegd naar voedselpakketten. Voedselpakketten voor gezinnen met een gehandicapt kind die nu geen inkomsten hebben (door de Corona, of omdat het altijd al heel moeilijk is !).

Een voedselpakket kost 17 € en bevat dan de basis-voedingsmiddelen voor een maand voor een heel gezin. Ook de lokale ondernemers doen mee. Maar met sponsorgeld vanuit Nederland moet het lukken om nog wat meer gehandicapte kinderen en hun familie in Pakistan eten te geven. Wie doet er mee ?

Karin Murk
22-02-2020

Gisteren tijdens de hands-on-sessions in de trainingen die we hier geven, het verhaal van de moeder van Abdul Rahim. Hij is de derde van 11 kinderen en vader is overleden. Kortom geen vetpot voor hem en het hele gezin thuis.

Hij is zelf zwaar spastisch en heel erg stijf, kan niet zelf zitten maar kan wel swipen op de smart phone, dat is fun ! Thuis zit hij met steun van veel kussens, of hij ligt. Een rolstoel heeft hij niet, dus komt eigenlijk niet meer buiten, want hij wordt te zwaar om te tillen. Tijdens de trainings session zat hij in de rolstoel van het centrum, ook niet het nieuwste model. Maar vervolgens ging hij weer naar huis en dan weer de hele dag binnen op het bed.

Hoe fijn zou het zijn wanneer ook hij een rolstoel zou kunnen krijgen en iets gemakkelijker ook mee kan doen met het leven op straat. Ook met een rolstoel is het nog niet makkellijk door de straat te komen, maar toch.

Kortom elke euro is er een ! Elke rolstoel ook !


Karin Murk
16-02-2020

Alweer 2 weken op stap en veel kinderen gezien. Ik schat dat we al wel voor 10 kinderen een goede stoel voor thuis willen hebben. En minstens voor evenzoveel een goede rolstoel. Aangepast aan het zitten van het kind maar ook aan de omstandigheden hier: ruw ongelijkmatig terrein en veel op en bc afstapjes. 
kortom nog steeds veel te doen en daarmee kunnen we ook nog steeds veel geld gebruiken. 


Karin Murk
17-01-2020

Wat goed de eerste Euros zijn binnen voor de hulpmiddelen in Pakistan. Over 2 weken gaan we er weer naar toe om trainingen te geven en met het gedoneerde geld zullen we lokaal rolstoelen kunnen aanschaffen.


 

Laat een reactie achter

38 donaties
€ 2.147,00
Doel: € 2.500,00
85%