Ook in Pakistan aangepast spelen.... | Geld inzamelen
 
 

Ook in Pakistan aangepast spelen....

Dit keer zoeken we mogelijkheden om ernstig beperkte kinderen toch te laten spelen.

Door de goede contacten die we vanuit Special Kids Pakistan met verschillende projecten op het gebied van de gehandicaptenzorg hebben in Pakistan zijn er al veel dingen mogelijk geworden.

Ook op dit moment wordt er hard gewerkt voor de verbetering van de situatie van de kinderen met een beperking in Pakistan. De Corana is daar nu redelijk stabiel en de scholen gaan weer open deze week.

Wij houden van korte lijntjes en zijn dan ook altijd met een duidelijk doel bezig.

Concreet betekent dat een van de projecten nu zijn gebouw vergroot heeft en extra klaslokalen heeft gerealiseerd, juist om de groep meervoudig beperkte kinderen er ook te kunnen opvangen, les te kunnen geven, zich te laten ontwikkelen en te laten spelen. Net als ieder kind!

Om de inrichting van de lokalen goed voor elkaar te krijgen is deze actie bedoeld.

Kindvriendelijke inrichting, met kleur en materialen, een goede verzorg- en verschoonruimte dan kan men goed realiseren. Maar vooral ook aangepaste spelmaterialen zouden zeer welkom zijn. We zouden materialen kunnen opsturen, maar dat is met de douane een groot probleem en heel kostbaar. Daarom gaan we er toch voor om het daar te laten maken. We zoeken dan dus geld voor de materialen en voorbeelden en werktekeningen om het na te laten maken.

Kortom doneer geld voor materialen of werktekeningen.

Karin Murk
06-06-2020

Nedereland ging in lockdown, een intelligente lockdown, Pakistan ook. Helaas is de Pakistaanse cultuur zodanig dat dit men nog wel erg dicht op elkaar blijft. Maar scholen en kinderdagcentra ook voor de kinderen met een handicap gingen dicht.

Rondom de Eid (na de Ramadan) is Pakistan weer open gegaan, maar dat lijdt op dit moment nog toch heel veel besmettingen....

De scholen zijn ook nog niet open, dat betekent ook dat er veel schoolwerk aan de kinderen is gegeven, dat er veel extra geld nodig is voor financiering voor extra kosten voor de allerarmste gezinnen, getroffen door de Corona (geen inkomen is geen geen geld voor de eerste basisbehoeften).

Onze actie blijft dan ook noodzakelijk. Alle projecten hebben iets gedaan voor hun gehandicapte kinderen.

 


Karin Murk
22-02-2020

Gisteren tijdens de hands-on-sessions in de trainingen die we hier geven, het verhaal van de moeder van Abdul Rahim. Hij is de derde van 11 kinderen en vader is overleden. Kortom geen vetpot voor hem en het hele gezin thuis.

Hij is zelf zwaar spastisch en heel erg stijf, kan niet zelf zitten maar kan wel swipen op de smart phone, dat is fun ! Thuis zit hij met steun van veel kussens, of hij ligt. Een rolstoel heeft hij niet, dus komt eigenlijk niet meer buiten, want hij wordt te zwaar om te tillen. Tijdens de trainings session zat hij in de rolstoel van het centrum, ook niet het nieuwste model. Maar vervolgens ging hij weer naar huis en dan weer de hele dag binnen op het bed.

Hoe fijn zou het zijn wanneer ook hij een rolstoel zou kunnen krijgen en iets gemakkelijker ook mee kan doen met het leven op straat. Ook met een rolstoel is het nog niet makkellijk door de straat te komen, maar toch.

Kortom elke euro is er een ! Elke rolstoel ook !


Karin Murk
16-02-2020

Alweer 2 weken op stap en veel kinderen gezien. Ik schat dat we al wel voor 10 kinderen een goede stoel voor thuis willen hebben. En minstens voor evenzoveel een goede rolstoel. Aangepast aan het zitten van het kind maar ook aan de omstandigheden hier: ruw ongelijkmatig terrein en veel op en bc afstapjes. 
kortom nog steeds veel te doen en daarmee kunnen we ook nog steeds veel geld gebruiken. 


Karin Murk
17-01-2020

Wat goed de eerste Euros zijn binnen voor de hulpmiddelen in Pakistan. Over 2 weken gaan we er weer naar toe om trainingen te geven en met het gedoneerde geld zullen we lokaal rolstoelen kunnen aanschaffen.


43 donaties
€ 2.728,00
Doel: € 5.000,00
54%