Schoolgeld, fiets en bril voor Gift in Zambia

Schoolgeld, fiets en bril voor Gift in Zambia | Geld inzamelen
 
 
Schoolgeld, fiets en bril voor Gift

Zambia, een land in het zuidelijk gedeelte van Afrika, is één van de armste landen ter wereld. Kind zijn hier is een uitdaging, zeker als je ook geen vader en moeder meer hebt. Met een werkloosheid van boven de 50% is het leven zwaar, zeker voor deze jongeren. 

Al jaren ben ik betrokken bij de ondersteuning van kwetsbare kinderen via een stichting die zich bezig houdt met educatieve en gezondheidsprojecten in Monze district, in het zuiden van Zambia. Echter ook op persoonlijke basis ondersteun ik daar enkele kinderen waarvan er twee doof zijn. Ze kunnen niet meer door de stichting geholpen worden omdat ze nu ver buiten het gebied waar de stichting werkzaam is, wonen.

Zij wonen in Kitwe, een grote stad op de Copperbelt, een gebied in het noorden wat relatief rijk was toen koper nog geld opbracht. Ik ondersteun ze daar met de basisbehoeften zoals eten en kleding. Zij hebben noch ouders, noch familie waarop ze kunnen terugvallen en zijn zonder steun verloren.

In de foto zie je Gift, hij is één van deze kinderen. Voor zijn toekomst is het belangrijk dat hij zijn school kan afmaken. De bedragen die er mee gemoeid gaan zijn voor hem niet op te brengen maar ook voor mij, ondanks dat het geen echt grote bedragen zijn, is het niet iets waar ik hem op dit moment mee kan helpen. Dit zou betekenen dat hij eind van dit semester moet stoppen met zijn opleiding en vanaf januari hij zijn kansen op een beter bestaan kan vergeten.

Hij zit momenteel in groep 10 van Kitwe Boys School. Deze school is ongeveer 8 kilometer van zijn huis af. Dit is te lopen, ware het niet dat de buurt niet  veilig genoeg is om erg vroeg of laat buiten te lopen, daarom gaat hij met georganiseerd schooltransport voor 40 euro per semester. Een fiets zou het mogelijk maken om pas weg te gaan als het licht is en ook thuis te zijn voor het weer donker wordt. Een goede fiets kost daar al gauw 100 tot 120 euro.

Het schoolgeld bedraagt ongeveer 150 euro per semester (3 semesters per jaar) en ook voor de schoollunch dient 5 euro per week betaald te worden.  Daar het schoolsysteem van de Britten is over genomen is het ook een vereiste dat men in bezit is van een schooluniform van rond de 40 euro en nette schoenen van toch al gauw 35 euro. Zelfs durft men op school examengeld te vragen, puur en alleen om de tekorten van de school te dekken.

Buiten dat heeft hij slechte ogen waardoor hij niet  alles even goed kan lezen. Daarvoor moet hij op zoek naar een bril die rond de 45 tot 50 euro kost.

Het zijn geen megabedragen maar al met al bij elkaar opgeteld betekent dit wel een grote uitdaging. Ik zelf ben niet in de positie om hem hierbij te helpen en ben op zoek naar mensen die bereid zijn me hiermee te ondersteunen. Dit kan door financiele ondersteuning en ook door dit bericht te delen. 

Gunnen jullie hem een toekomst? Ik wel, daarom, ondersteun hem..Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
15 donaties
€ 510,00
Doel: € 950,00
53%

Deze actie is gesloten.