School bouwen en waterput slaan in Togo.

School bouwen en waterput slaan in Togo. | Geld inzamelen
 
 

Ik (Tounde) ben geboren in Lome, Togo. op mijn 21ste ben ik naar Nederland verhuist en heb daar mijn vrouw ontmoet. Samen hebben we nu 5 kinderen. Elk jaar ga ik terug naar Lome om mijn familie te bezoeken en lokale mensen te helpen dmv kleine inzamelings acties bij mij in de buurt. Afgelopen januari bracht ik een bezoek aan mij oude school. Deze lokalen zijn in de afgelopen 40 jaar niet veranderd. Op de hoofdfoto is te zien hoe die lokalen eruit zien. Er zit geen vloer in, dus als het regent stroomt het naar binnen. Ook zitten de meeste kinderen op de grond. Het is treurig om te zien hoe deze kinderen elke dag in deze omstandigheden naar school moeten, maar tegelijkertijd zijn de kinderen zo blij dat het mogelijk is. 

Ik ben met Nico de Vreugd (ZZp-er in de bouw en tevens een vriend die ik heb leren kennen op de camping de Betteld) in contact gekomen en we hebben het gehad over mijn oude school. Hierin liet ik foto's en het filmpje zien en ook zijn hart raakte in beroering om te zien hoe deze kinderen elke dag in dit "gebouw" zaten. Samen bedachten we een plan om dit lokaal af te breken en er een mooi stevig school lokaal neer te zetten met 3 ruimtes zodat de kinderen meer plek hebben en fijner kunnen zitten in hun school. Er komt een betonnen fundering en de muren metselen we op. Het dak word netjes waterdicht gemaakt. Ook komen er deuren en ramen in. Binnen maken we 3 lokalen voor de kinderen. Deze lokalen worden voorzien van nieuwe banken en tafels. Ook komt er een schoolbord.

In het dorp willen we een waterput laten slaan zodat de lokale bevolking iedere dag vers drinkwater kan tappen.

Ons plan is om de lokale economie daar te helpen en willen zoveel mogelijk lokale bouwvakkers inhuren hiervoor. Terwijl we daar zijn kopen we met het rest van het geld(het liefst zoveel mogelijk) bij kleine winkels voorraden eten en drinken om dit vervolgens uit te delen aan de arme gezinnen die vaak niks hebben en elke dag proberen rond te komen met wat de dag hun brengt. 

Graag willen we een bus kopen die minimaal 9 kinderen kan vervoeren. Deze komt dan bij iemand lokaal in beheer. Hierdoor kunnen er dagjes uit geplant worden voor kinderen in de buurt, bijvoorbeeld naar strand(+- 1 uur rijden) of iets anders. De kinderen hebben vaak niet meer gezien dan hun eigen kleine omgeving.

Apart van deze inzamelings actie zijn we bezig met het inzamelen van voetbal teneus, ballen, schoenen, en andere kledij. Dit delen we dan uit aan de lokale bevolking. 

In totaal gaan we met 4 mannen daarheen om dit te doen. Alle 4 hebben een bewogen hart om mensen te helpen, maar doen dit liever zelf omdat we niet willen dat iets van het opgehaalde geld naar iets anders gaat dan naar de actie zelf. We betalen zelf onze eigen tickets en overnachtingen. Al het geld dat word opgehaald is alleen voor de actie. De mannen die meegaan zijn als volgt:

-        Tounde Houdegle werkzaam als assistent uitvoerder bij Sanders schildersbedrijf Emmen

-        Nico de Vreugd eigenaar van Timmerbedrijf N. de Vreugd

-        Jacob Vooijs eigenaar van Timmerbedrijf Vooijs

-        Jan vooijs Vader en schoonvader van Jacob en Nico, heeft zijn hele leven in de bouw gezeten.

 

Waarom op deze actie doneren:

-        helpen van kinderen met een nieuw school lokaal

-        waterput slaan in het dorp voor vers drink water

-        bus aanschaffen voor uitjes

-        weten dat u geld voor 100% bij de actie terecht komt.

 

Wij danken u alvast voor uw bijdrage en bidden u Gods zegen toe.

vriendelijke groetjes.

Tounde, Nico, Jacob en Jan

 

hoofdfoto: achter de kinderen de school zoals die nu is. In de roze T-shirt is Tounde.

foto 2: school hoe het nu is

foto 3: school zijkant nu

foto 4: school hoe het gaat worden  

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
87 donaties
€ 8.396,00
Doel: € 35.000,00
23% / 96 dagen te gaan