School bouwen en waterput slaan in Togo.

School bouwen en waterput slaan in Togo. | Geld inzamelen
 
 

Mijn naam is Tounde en ik ben geboren in Lomé, de hoofdstad van Togo. Op mijn 21e ben ik naar Nederland verhuisd en heb ik mijn vrouw Petra ontmoet. Samen hebben we 5 kinderen. Elk jaar ga ik terug naar Lomé om mijn familie te bezoeken en om lokale mensen te helpen via kleine inzamelingsacties in mijn buurt. Afgelopen januari heb ik mijn oude school bezocht. Deze klaslokalen zijn de afgelopen 40 jaar niet veranderd. Er is geen vloer, dus als het regent stroomt het water naar binnen. Ook zitten de meeste kinderen op de grond. Het is triest om deze kinderen elke dag onder deze omstandigheden naar school te zien gaan, maar tegelijkertijd zijn ze zo blij dat het mogelijk is. 

Ik kwam in contact met Nico de Vreugd (zelfstandige in de bouw en tevens een vriend die ik op camping de Betteld heb ontmoet) en we spraken over mijn oude school. Samen bekeken we wat foto's en een video, en zijn hart was geraakt om te zien hoe deze kinderen elke dag in dit "gebouw" zitten. Samen bedachten we een plan om dit klaslokaal af te breken en 3 mooie en stevige nieuwe te bouwen, zodat de kinderen meer ruimte hebben en comfortabeler in hun school kunnen zitten. We bouwen een betonnen fundering en de muren worden opgemetseld. Het dak wordt waterdicht gemaakt. Ook komen er deuren en ramen. Deze klaslokalen zullen worden voorzien van nieuwe banken en tafels.

In het dorp willen we een waterput graven zodat de plaatselijke bevolking elke dag vers drinkwater kan krijgen. Ons plan is om de plaatselijke economie te helpen dus we willen zoveel mogelijk lokale bouwvakkers in dienst nemen. Terwijl we daar zijn, kopen we met de rest van het geld eten en drinken in kleine winkeltjes om uit te delen aan de arme gezinnen die vaak niets hebben en net de dag overleven. 

We willen graag een busje kopen dat minstens 9 kinderen kan vervoeren. Dit zal dan beheerd worden door iemand ter plaatse. Het zal het mogelijk maken om dagjes uit te organiseren voor de kinderen in de buurt, bijvoorbeeld naar het strand (+- 1 uur rijden). De kinderen hebben vaak niet meer gezien dan hun eigen kleine omgeving.

Naast deze inzamelingsactie zijn we bezig met het inzamelen van voetbalshirts, ballen, schoenen en andere kleding. Dit delen we dan uit aan de lokale bevolking. In totaal gaan we met 5 man naar Lomé om dit te doen. Alle 5 hebben we een gepassioneerd hart om mensen te helpen en daarom zijn we zo dankbaar dat we dit zelf kunnen ondernemen, zodat we kunnen garanderen dat het alleen aan het project wordt besteed. We betalen zelf onze vliegtickets en accommodatie. De mannen die gaan zijn als volgt:

 

- Tounde Houdegle, werkt als assistent opzichter bij schildersbedrijf Sanders in Emmen

 

- Nico de Vreugd eigenaar van timmerbedrijf N. de Vreugd in Valkenburg.

 

- Jacob Vooijs eigenaar van timmerbedrijf Vooijs in Katwijk.

 

- Jan Vooijs Vader en schoonvader van Jacob en Nico, werkt al zijn hele leven in de bouw.

 

- Nino Cossu, werkt in de geestelijke gezondheidszorg in Katwijk.

 

Wij danken u hartelijk voor uw bijdrage en blijven bidden om Gods rijke zegen.

Met vriendelijke groet.

Tounde, Nico, Jacob, Jan en Nino

Hoofdfoto: achter de kinderen de school zoals die nu is. In het roze T-shirt staat Tounde.

 Foto 2: school zoals het nu is. 

 Foto 3: school zoals het nu is.

 Foto 4: school zoals het wordt.

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
308 donaties
€ 42.031,00
Doel: € 35.000,00
120%

Deze actie is gesloten.