Sander en Ralph hebben je hulp nodig!

Sander en Ralph hebben je hulp nodig! | Geld inzamelen
 
 

Sander en Ralph hebben je hulp nodig!

Sander en ik wonen al meer dan 40 jaar samen. Sander is 67 en ik ben 69. We wonen sinds 2002 in Amsterdam, Nederland met onze kat Tiger.

Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd in 2020 kregen we problemen met het betalen van rekeningen, vooral de huur. Het breekpunt voor ons kwam in oktober 2021, toen we onze creditcard moesten gaan gebruiken om boodschappen en medicijnen te betalen. We zijn nu meer dan € 6.000 verschuldigd. In november 2021 hadden we geen andere keuze dan te verhuizen naar een goedkoper appartement.

In augustus van dit jaar kregen we een melding van de belastingdienst dat we over het jaar 2020 € 2.100 aan achterstallige belastingen verschuldigd waren en als we niet betaalden, zouden ze beslag leggen op onze bezittingen en een pandrecht op onze pensioenen zetten. Het eindresultaat zou zijn dat we worden uitgezet en op straat moeten leven.

Dit heeft geleid tot slapeloze nachten, rusteloze dagen, diep verdriet en wanhoop. Het lijkt erop dat we het vermogen om gelukkig te zijn verloren hebben.

We vragen uw financiële steun zodat we kunnen overleven. Alle ontvangen gelden zouden worden gebruikt voor het afbetalen van de belastingaangifte en onze creditcardrekening. Dit zou ons de broodnodige verlichting van angst en wanhoop brengen. Het enige wat we willen doen is kunnen genieten van de rest van ons leven.

Sander en ik ontmoetten elkaar een week voor Pasen in 1982. Ik was met een vriend in de 'Monopole Taveerne' aan de Amstel in Amsterdam. Mijn ogen vielen op een lange blonde man die aan de bar stond. Mijn vriend en ik besloten om de pub 'Company' een paar deuren verderop te bekijken. Ongeveer 20 minuten later kwam dezelfde lange blonde man binnen. Dit was toen ik aan Sander werd voorgesteld. Hij was met een man die ik eigenlijk een maand of zo eerder in de trein had ontmoet toen ik naar het strand ging. We praatten wat en spraken af ​​om de volgende avond bij Sanders vriend thuis te eten. Ik zou taco's voor ze maken omdat ik uit New Mexico kom. Ik was behoorlijk opgewonden en kon die nacht nauwelijks slapen. Ik denk dat ik verliefd was geworden!

Het diner is goed verlopen. Het was te laat voor mij om de bus naar mijn slaapzaal te halen. Sander zei dat ik bij hem kon overnachten. Na de koffie en het ontbijt de volgende ochtend vroeg Sander me om op Paaszondag langs te komen voor de brunch. Ik had een boeket gele rozen en een fles witte wijn bij me. We hadden een geweldige tijd samen. Sander was van plan om volgende week naar Canada en de VS te gaan. Sander vroeg me om op zijn twee katten te passen terwijl hij weg was. Twee weken nadat Sander terug was, vroeg hij me om bij hem in te trekken. Hij kwam naar mijn slaapzaal en hielp me al mijn spullen naar zijn huis te verhuizen.

In 1988 verhuisden we naar Thailand. We hadden vier jaar een klein restaurant op het eiland Kho kho Pha-Ngan. Toen er vanwege de Golfoorlog geen toeristen meer naar Thailand kwamen, verhuisden we naar Bangkok. We hebben allebei een baan als docent Engels. Dit hebben we tien jaar gedaan. Mijn vader in New Mexico werd erg ziek en Sander en ik verhuisden daar om dichtbij te zijn.

Om in de VS te blijven, moest Sander student worden en een studentenvisum krijgen. Hij studeerde heel hard en slaagde voor zijn GED-examen. Hij ging naar de Universiteit van New Mexico. Ik kreeg een baan bij AOL als klantenservicemedewerker. 's Avonds was ik pizzabezorger/restaurantmedewerker en 's avonds deed ik vertaalwerk om wat bij te verdienen.

Twee jaar later, in 2002, belde Sanders broer met de mededeling dat hun vader op sterven lag. Sander is vrijdag vertrokken. Hij kon voor zijn vertrek geen stempel op zijn visum krijgen van de universiteit. Toen hij terugkeerde na de begrafenis van zijn vader, werd hij vastgehouden in Atlanta wegens visumschending. De luchtvaartmaatschappij wilde me geen informatie geven omdat ik geen familielid was. Na vele telefoontjes hoorde ik van zijn op handen zijnde deportatie. Ik was kapot.

Ik bleef nog drie maanden in New Mexico om genoeg geld te verdienen om de vlucht te betalen. Ik heb Sander ook geld gestuurd zodat hij kon overleven tot ik daar aankwam. Ik regelde de nodige documenten voor onze kat Rosy, onze kat, om mee te gaan op de vlucht.

Sander ontmoette mij en Rosy op het vliegveld in Amsterdam. We logeerden bij een oude vriend van hem. We woonden op een zolder zonder ramen zonder verwarming of water. Ik schreef brieven aan alle woningcorporaties in Amsterdam om onze hachelijke situatie uit te leggen. Op 5 mei, Bevrijdingsdag, kregen we een telefoontje van een van de instanties. Ze hadden een leegstaand appartement dat later dat jaar gerenoveerd zou worden en hadden daar wat wonen nodig om te voorkomen dat er krakers introkken. Het appartement was een herenhuis met twee verdiepingen en een huur van € 30 per maand. Een jaar later wilde het bureau beginnen met de verbouwing. Ze vonden het heel erg dat we moesten vertrekken en regelden een andere plek waar we tijdelijk konden wonen.

Ik kreeg een baan bij Time Warner in Amsterdam als klantenservicemedewerker. Sander had klusjes. Zelfs nachtdiensten draaien op de sorteerpost op de luchthaven. We hebben een ander appartement gevonden. De aanvangshuur bedroeg € 480 per maand. De eigenaar heeft het pand waarin wij woonden verkocht aan een projectontwikkelaar. De huur wordt elk jaar verhoogd met 2,5% plus een extra verhoging op basis van uw inkomen. Zie je, ze verhogen de huur als je meer verdient, maar als je minder verdient of gaat verdienen, wordt de huur niet verlaagd. We hebben de nieuwe eigenaar gevraagd om onze huur te verlagen, omdat we na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd ons inkomen drastisch moesten verlagen. De huisbaas weigerde onze verzoeken en verklaarde dat hij het dubbele kon verdienen van wat we betaalden als we zouden verhuizen. We hebben in die tijd wel gezocht naar een goedkoper appartement, maar konden niets vinden.

De eerste week van november 2021 kwamen we een paar straten verder een betaalbaar seniorenappartement tegen. De huur was € 633 per maand; € 320 per maand minder dan wat we toen betaalden. Onze aanvraag voor het appartement werd goedgekeurd en na een paar kleine reparaties konden we er intrekken. Alles daarna is als een wervelwind.

We hebben de oude verhuurder geïnformeerd dat we gingen verhuizen. Hij stond erop dat we ook de huur voor de hele maand december zouden betalen en dat we niet onze volledige borg van € 800 terug zouden krijgen, maar eerder € 600 vanwege een houten vloer die de vorige huurder had gelegd. Ook moesten we de borg voor ons nieuwe appartement, die in Nederland een maandhuur en de eerste maand huur vooruit is. Er waren ook geen kasten of kasten. Sebastian, een goede vriend van ons, toverde een bijkeuken om tot een kleine inloopkast met materiaal dat we op straat vonden.

Hier zijn we de Rubicon overgestoken. Het punt waarop we schulden begonnen te maken. We hadden geen geld dus we gebruikten onze creditcard om de verhuizers te betalen. De enige manier om de borg en de eerste maand huur te betalen, was door een voorschot in contanten op te nemen op de creditcard. Aan het einde van de maand hadden we ook niet genoeg om ons voedsel en dagelijkse behoeften te betalen. In mei van dit jaar konden we beginnen met het afbetalen van de creditcardschuld. Het zou ongeveer drie jaar van strikt budgetteren en zorgvuldig winkelen vergen en dan zouden we van ons pensioen kunnen gaan genieten.

Vorige maand kregen we een melding van de inkomstenbelasting dat we door een fout die we maakten bij het indienen van onze aangifte over 2020, hen € 2100,- verschuldigd waren. Dit moesten we betalen voor 19 september 2022. Inmiddels hebben we uitstel van betaling gekregen tot 19 december 2022. Ik heb de belastingdienst laten weten dat we geen de financiële draagkracht om deze betaling te doen. Ook dat we, nadat al onze rekeningen aan het eind van de maand betaald waren, nog maar € 65 over hadden om van te leven. Ik heb sindsdien nog een brief geschreven waarin ik hen om een ​​meer humanitaire beslissing heb gevraagd en wacht op hun beslissing. We hebben hulp gezocht bij gemeentelijke instanties die mensen helpen die onder de armoedegrens leven. Aanstaande woensdag hebben we een gesprek met een maatschappelijk werker om te kijken wat onze mogelijkheden zijn.

Onze zorgverzekering kost ons allebei € 392 per maand. Daarnaast is er een eigen risicopremie van € 385 per jaar per persoon. Voor mensen met een beperkt inkomen is dit een flinke klap. Wij kunnen hiervoor nooit het volledige bedrag betalen en moeten in termijnen betalen. We beknibbelen op voedsel en medicijnen. We kunnen het ons niet veroorloven om naar de tandarts te gaan of naar de kapper te gaan.

Sander lijdt aan vergevorderd COPD stadium 3. (Chronische obstructieve longziekte). Dit is een chronische slopende inflammatoire longziekte die een belemmerde luchtstroom uit de longen veroorzaakt. Hij heeft 's nachts zuurstofondersteuning. Hij heeft ook hartritmestoornissen (die optreedt wanneer de elektrische signalen die de hartslag van het hart coördineren, niet goed werken). Sander heeft bloedarmoede door zijn longziekte en zijn spieren zijn geatrofieerd waardoor het moeilijk is om te lopen en eenvoudige taken uit te voeren. Hij weegt nu slechts 54 kg (120 lbs). Als hij de trap oploopt, raakt hij uitgeput. Hij kan tot het einde van het blok lopen (500 m) en moet dan even uitrusten. Ik moet huilen om hem zo te zien lijden.

Ik ben redelijk gezond. Exclusief het feit dat ik osteoporose heb, een calciumtekort. Ik moet uiterst voorzichtig zijn, want mijn botten zijn erg broos en breken gemakkelijk. Ik neem calcium en vitamine D om de effecten van deze ziekte tegen te gaan.

Rosy Molinos the Cat is vele jaren geleden overleden. RUST IN VREDE. We hadden een gezelschapskat voor haar, Tijger genaamd. Tijger is nu 19 jaar. In haar eigen recht een bejaarde kat. Ze begon niet meer recht te kunnen lopen en viel steeds naar beneden. Ze had artrose van de wervelkolom ontwikkeld. Ze krijgt hier nu medicijnen voor en is redelijk goed hersteld.

We hebben samen zoveel meegemaakt. Zonder elkaar hadden we het niet overleefd. We zijn bezorgd en bang dat we dakloos zullen worden.

Ons doel is om al onze schulden af ​​te kunnen betalen, inclusief de aanslag die we deze maand hebben ontvangen. Als we dit kunnen bereiken, zijn we niet langer bang voor nachtmerries in onze slaap. We zullen niet langer bang zijn om 's ochtends uit bed te komen om weer een dag van financiële ellende het hoofd te bieden. We zullen ons fatsoenlijk en voedzaam voedsel kunnen veroorloven. We kunnen onze medicijnen betalen, ook die voor Tijger de Kat. We zullen meer dan eens per week kunnen douchen. Wij kunnen dan naar de tandarts zonder dat u ons zorgen hoeft te maken over het eigen risico van de zorgverzekering. We hoeven ons geen zorgen te maken over onverwachte uitgaven, zoals een nieuwe band voor Sander's scootmobiel of een nieuwe telefoon als een van onze kapot gaat.

We hebben berekend dat als we de creditcardschuld en de belastingaanslag die we hebben kunnen elimineren, we een behoorlijk fatsoenlijk leven kunnen leiden met de beperkte middelen die tot onze beschikking staan. Om ons doel te realiseren hebben we € 8.100 nodig. € 6.000 voor de creditcard. € 2.100 voor de achterstallige belastingen. Als we dat halen, hebben we weer 'het droge' bereikt. Uw hulp zal zeker een verschil maken in de kwaliteit van ons leven. De muren komen op ons af en er is geen uitweg. Onze lichamelijke en geestelijke gezondheid gaat snel achteruit. We hebben dringend hulp nodig. Help alstublieft op welke manier u kunt. Elk kleine beetje helpt. Help ons het vermogen om gelukkig te zijn terug te krijgen.

======================================================================
Our monthly costs:

Huur:                                 €  675
Zorgverzekering:                      €  360
Water:                                €   20
Gas en licht:                         €  220
Telefoons:                            €   32
Internet en TV:                       €   60
Medicijnen voor Tijger de Kat:        €   20
Onze medicijnen:                      €  175
Inboedel en WA verzekering:           €   18
Scootmobiel hulpdienst:               €   16
Credit card afbetaling:               €  180
Afbetaling tandartsrekeningen:        €   30
Eigenrisico zorgverzekering:          €   80
===============================================
Totaal:                                € 1886
===============================================

Inkomen:

AOW en pensioenen:

AOW + AIO Sander:              €   660
AOW + AIO Ralph:               €   450
Social Security Ralph:         €   202
Zorg pensioen Sander:          €   165
Allianz pensioen  Ralph:       €   110
Totaal:                        €  1587
-------------------------------------------------
Huur- en zorgtoeslagen overheid:

Huurtoeslag:            € 335
Zorgtoeslag:            € 212
Totaal:                 € 547
-------------------------------------------------
RTM (Regeling tegemoetkoming meerkosten bij chronische ziektes:

RTM Sander:                       € 63
RTM Ralph:                        € 33
Totaal:                           € 96
--------------------------------------
Eindtotaal:                     € 2230
===========================================

Totale inkomen:                € 2230
Totale uitgaven:           -/- € 1886
--------------------------------------
Huishoudelijk budget over per maand:   €  344
€ 11 per dag
€ 5.50 per dag per persoon
===========================================Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 3.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.