Samen sterk voor de Filipijnen | Geld inzamelen
 
 

Samen sterk voor de Filipijnen

Help ons om de zorg en de bevolking in Miagao een handje te helpen.

Hallo allemaal,

Allereest willen wij ons zelf even voorstellen. Wij zijn 8 verpleegkunde studenten die tussen 27 april en 6 juli een nieuwe 'thuis' krijgen in het dorpje Miagao op Panay. 10 weken lang gaan wij stage lopen op verschillende settings. Deze settings zijn onder andere het ziekenhuis, de gehandicapten zorg en out reach. 

In deze settings zullen wij de cultuur verschillen en medische verschillen ervaren. Hoe zij denken en handelen. Hoe er met minder materiaal op een ergonomische manier wel of niet gewerkt wordt. Hoe de patiënten behandeld worden. En hoe het gehele zorg proces verloopt en hoe zij leven. Dit zijn enkele voorbeelden van verschillen die wij kunnen gaan opmerken. Iets wat voor ons heel van zelf sprekend is, kan voor hun heel raar zijn. En dit kan ook andersom. 

Wij willen graag iets doen voor de zorg en de bevolking door een mooi bedrag op te halen. In de eerste weken willen wij kijken, waar ze precies een bijdrage voor kunnen gebruiken. Zodat wij op de helft van de periode deze spullen kunnen bekostigen. 

Maar waar moet je dan aan denken?

- Speelgoed op de kinderafdeling en in de gehandicaptenzorg
- Handdoeken voor zwangere vrouwen
- Kinderkleding voor pas geborende 
- Medische materialen zoals ; verband schaar, bloeddrukbanden, stet
- Mortuarium 

Dit zijn een aantal voorbeelden waar wij op dit moment al een overzicht over hebben. Echter krijgen wij meer informatie door het te observeren als we daar zijn. Het Rural Health Center waar wij terecht komen wordt ondersteund door 'Stichting Help Filipino Children' uit Roermond. Wij kunnen hun ook ondersteunen met het opgehaalde bedrag.

Waar wij in iedergeval zeker van zijn, is het feit dat ze een bijdrage zeker kunnen gebruiken. Daarom is elk bedrag wat binnenkomt meer als welkom. Wij houden jullie natuurlijk al te graag op de hoogte van de resultaten.

 

Alvast heel erg bedankt!

Liefs van de 8 zeer enthousiaste studenten,

Sanne Buijs, Anne-Fleur Janssen, Katie van Stiphout, Marcel Goedhart, Daphne Veens, Dieke Ohlen, Ciel Bekkers en Stefanie Hendriks

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

75 donaties
€ 1.445,00

Deze actie is gesloten.