Running the marathon for the Sytske Foundation | Geld inzamelen
 
 

Running the marathon for the Sytske Foundation

Let's make it happen! Running the marathon for the sytskefoundation.nl

Hi, 

Mijn naam is Charlotte Warmink. Ik ga voor de Sytske Foundation de marathon van New York of Londen lopen. Waarom?

Top op heden heb ik nog nooit een persoonlijkheid ontmoet die zo mega positief in het leven staat als Sytske. Zij weet elke tegenslag weer een positieve wending te geven. Een jong meisje van 9 jaar was ze toen ze de diagnose Diabetes kreeg. Haar leven veranderde vanaf dat moment compleet. Ziekenhuis bezoek na ziekenhuis bezoek, opnames van maanden achter elkaar. Nu is zij 33 jaar. Haar ziekte heeft helaas ervoor gezorgd dat zij sinds 2003 blind is. En dan nu ook nog een risico lopen om permanent verder te moeten leven in een ziekenhuis omdat de fabrikant stopt met het produceren van deze pomp?? Dat mag niet! En dus stap ik uit mijn comfort zone en kom in actie. Ik, en denk wij allen die gezond zijn kunnen ons geen voorstelling maken van hoe het is om dagelijks te moeten leven met deze ziekte en gelukkig maar. Maar laten wij Sytske en haar lotgenoten niet de rug toekeren en haar en het medische team helpen.

Ik doe mee, jullie ook?

Help mij mijn streefbedrag bij elkaar te krijgen dan zet ik mijn "footprints" in de straten van NY of Londen!!

Niets doen is geen optie!


In Nederland hebben 85.000 mensen diabetes type 1. Hiervan hebben 70 mensen een inwendige insulinepomp, waaronder Sytske. 350 hebben er direct één nodig, en nog eens 650 mensen komen ervoor in aanmerking. Helaas stopt de fabrikant in 2019 met de productie van deze pomp. Wereldwijd worden duizenden mensen aan hun lot overgelaten. Daarom ontwikkelt een team van medisch specialisten onder leiding van professor Bilo een nieuwe implanteerbare insulinepomp onder de naam DiaLin. Zoals je begrijpt, hebben veel mensen al hun hoop op deze belangrijke innovatie gevestigd. 

Ik ben Sytske


Hi, ik ben Sytske, 33 jaar en ik woon in Amsterdam. Sinds mijn negende heb ik diabetes type 1 waardoor ik sinds 2012 nagenoeg blind ben. Ik ben afhankelijk van insuline om mijn bloedglucosewaarden onder controle te houden. Omdat insuline via toediening in mijn huid (subcutaan) niet in de bloedbaan komt, ben ik afhankelijk van een inwendige insulinepomp. Die zorgt dat ik mijn leven zo normaal mogelijk kan leiden. Ik was altijd supersportief en gezond bezig. De fabrikant stopt in 2019 met de productie van deze pomp. Dan moet ik permanent het ziekenhuis in. Een nieuwe implanteerbare insulinepomp is voor mij van levensbelang.

Wat is diabetes type 1?

Bij diabetes type 1 maakt de alvleesklier geen insuline meer, omdat de cellen die dat moeten doen door het afweersysteem vernield of stilgelegd zijn. Zonder insuline kun je niet leven, want die regelt je bloedsuiker. Langdurig hoge waarden veroorzaken complicaties zoals slechtziendheid, blindheid en uitval van hart en nieren. Als je diabetes type 1 hebt, moet je daarom iedere dag je bloedsuiker meten,  insuline spuiten of een pomp dragen. Je kunt geen hap eten en niets drinken zonder te berekenen hoeveel insuline ervoor nodig is. En dat elke dag, 365 dagen per jaar.

Over de Sytske Foundation


De DiaLin insulinepomp heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven van mensen die zijn aangewezen op een inwendige insulinepomp. Naar verwachting kan eind 2019 een eerste pomp bij een patiënt worden ingebracht. De financiering voor de ontwikkeling is grotendeels rond, maar er is nog 500.000 euro nodig. De Sytske Foundation zet zich in om aanvullende fondsen te werven zodat de innovatieve DiaLin pomp zo snel mogelijk bij diabetes type 1-patiënten geïmplanteerd kan worden. Haast is geboden. Voor Sytske en haar lotgenoten is er geen tijd te verliezen!

De Sytske foundation heeft de ANBI status. Hierdoor zijn donaties van particulieren en bedrijven fiscaal aftrekbaar. 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

150 donaties
€ 3.110,00
Doel: € 10.000,00
31% / 193 dagen te gaan