Geld inzamelen | Rosita needs you're help!
 

Rosita needs you're help!

Help Rosita mobiel te blijven!

Beste mensen, familie en vrienden, ik vraag jullie aandacht voor het volgende.

Vanaf het moment dat mijn zusje Rosita werd geboren heeft ze eigenlijk nooit iets cadeau gekregen, buiten haar super goede persoonlijkheid dan natuurlijk.

Ze werd geboren met Spina Bifida ook wel open ruggetje genoemd, dit betekend dat zij verlamd is vanaf haar middel en dat zij volledig aan een rolstoel gebonden is. Pas een jaar na de geboorte kwamen ze hier achter. Er volgde nog zo’n tien operaties aan haar rug en benen en heel veel therapieën.
Maar van medelijden moest zij nooit iets weten, nee ze wilde juist nog meer uitblinken dan de rest en dit lukte ook. Van plankhangen in zwembad Groennoord bijna twee 2 minuten aan de hoogste plank tot het behalen van 4 zwemdiploma’s, de MAVO, Sociaal Pedagogisch Werk, Sociaal Pedagogische Hulpverlener, en een jaar Spaans studeren aan de UVA in Amsterdam. Zij deed het allemaal. En ondertussen haalde zij ook nog haar rijbewijs, kortom deze dame was echt niet te stoppen. Ze kocht een tweedehandsauto  en uiteindelijk vond ze een baan bij een maatschappelijke organisatie die zich inzet voor de kwetsbare mensen in de samenleving. 

Met haar functie als onafhankelijke cliëntondersteuner begeleidt ze mensen met een beperking zoals bijvoorbeeld een, verstandelijke beperking, een spierziekte of met een vorm van autisme en dit doet ze heel erg goed. Deze laatste vaak onbegrepen doelgroep heeft haar speciale aandacht, ze draait ook regelmatig groepen in de avonduren. Hier begeleid ze mensen met een vorm van autisme en hun familieleden.

Het afgelopen jaar behaalde zij ook nog een diploma voor de opleiding autisme vriendelijk coachen. Het is een pittige baan maar dit vind zij niet erg, ze doet dit werk met haar ziel en zaligheid.

In 2015 sloeg het noodlot toe, Rosita kreeg een beroerte, een Tia en een maand later uitval van haar rechter arm. Van alle drie wist zij op wonderbaarlijke wijze te herstellen. Maar het was echt een eyeopener en een goede waarschuwing, er moesten dingen veranderen.
Met een groep van artsen, het revalidatiecentrum en familie zijn we gaan kijken wat Rosita nodig had zodat dit niet meer zou gebeuren. De conclusie was gas terug nemen qua werk en kijken naar mogelijkheden om de belastbaarheid in het dagelijks leven te verminderen, zodat haar gezondheid weer vooruit zou gaan.

Rosita viel 32 kilo af, ging minder werken en meer rust nemen. Er kwamen betere aanpassingen in huis zoals een tillift en mijn moeder kocht voor haar een 2e hands  scoot-mobiel zodat ze daar boodschappen mee kan doen want met een rolstoel is dit niet zo makkelijk.  Maar het grootste probleem is nog altijd haar armen. Door haar ambulante werk tilt Rosita elke dag haar rolstoel van 13 kg over haar hoofd om hem op de achterbank van haar auto te kunnen zetten en dit doet zij soms 10x per dag. En daar komt nog bij dat zij zichzelf ook uit bed moet tillen op de wc en op de douchestoel omdat Rosita niet kan staan.

Door haar werk als onafhankelijk cliëntondersteuner is ze eigenlijk constant onderweg. Er is een nieuwe auto nodig, waarin andere aanpassingen gedaan kunnen worden. Het gaat om een busje met een lift, en waarbij je met een rolstoel meteen plaats kunt nemen achter het stuur. Hierdoor hoeft zij zichzelf en de rolstoel niet meer op te tillen en kan ze nog vele jaren haar werk blijven uitvoeren.
Dit zal haar meer kwaliteit van leven geeft omdat zij hiermee iets voor een ander kan betekenen en zelf ook kan blijven deelnemen aan de maatschappij, zoals ieder ander. Het UWV betaalt de aanpassingen en een deel van de totale aanschafprijs van de auto. Daarnaast moet er een bedrag van 24.000 euro verzameld worden door haarzelf om een nieuwe de nieuwe auto aan te kunnen schaffen. De auto mag niet 2e hands zijn omdat de aanpassingen daarvoor te duur zijn. De nieuwe elektrische rolstoel die in de nieuwe auto gebruikt kan worden, wordt vergoed door de gemeente.

Ze heeft het jaren lang volgehouden maar haar limiet is nu bereikt. Niet alleen de overbelasting maar ook de vermoeidheid van het continue tillen breekt haar momenteel op. Ze klaagt nog steeds niet maar er moet wel iets gebeuren dit ziet zij zelf ook in. Dit is belangrijk zodat zij kan blijven werken, maar ook dat zij haar armen zal kunnen blijven gebruiken, die zij nu elke dag moet overbelasten.

Ze heeft niet veel dingen cadeau gekregen behalve dan een ontzettend slim en leuk hoofd en ik gun haar echt een mooi en makkelijker leven dan dat ze nu heeft. En daarom vragen wij jullie hulp bij deze crowdfunding.

Wij Sislyn haar zus en haar moeder Adriana bedanken jullie voor het lezen van dit verhaal en wij hopen dat jullie willen meehelpen en bedenk je dat alle beetjes helpen.

Veel liefs van Adrie, Sislyn en Rosita.

 

 


 

 

 

212 donaties
€ 5.635,00
Doel: € 23.500,00
23% / 155 dagen te gaan