Roparun 2018 | Geld inzamelen
 
 

Roparun 2018

De Roparun steunt mensen met kanker, kunnen wij op uw steun rekenen?

Meer over de Roparun…
De Roparun: Een uniek hardloopevenement in estafettevorm die met Pinksteren van 2018 voor de 27ste keer wordt georganiseerd. Lang werd deze gehouden tussen Parijs en Rotterdam, in 2012 kwam er een tweede parkoers bij, van Hamburg naar Rotterdam.  

Op zaterdag 19 mei 2018 gaan in Parijs en Hamburg de 27ste Roparun gelijktijdig van start. De finish is op maandag Tweede Pinksterdag 21 mei tussen 12.00 uur en 18.00 uur op de Coolsingel in Rotterdam.

Doel van de Roparun is, zoveel mogelijk geld in te zamelen om mensen met kanker te ondersteunen. De stichting Roparun ondersteunt diverse projecten en initiatieven die de kwaliteit van leven van kankerpatiënten verbeteren. De steun van de Roparun is uniek doordat de stichting geen geld geeft, maar alle projecten zelf beoordeelt en ze dan pas steunt.

Het motto van de stichting is:
“trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”
In de afgelopen 25 jaar brachten deelnemende teams al meer dan 72 miljoen euro bijeen.

De Stichting Roparun ondersteunt projecten van verschillende ziekenhuizen zoals de Daniel den Hoed kliniek, het Emma kinderziekenhuis, het Sophia kinderziekenhuis en andere ziekenhuizen in Nederland en Frankrijk. Ook heeft zij, verspreid over Nederland, negen bungalows in eigen beheer waar kankerpatiënten en hun familieleden kosteloos kunnen verblijven. In het kader van palliatieve zorg kregen diverse instellingen ondersteuning bij de inrichting van hun afdelingen. Dankzij de ondersteuning van de Roparun zijn ook verschillende hospices en inloophuizen geopend. In onze regio steunt Roparun onder meer Trivium Meulenbeltzorg in Borne/Almelo, de Twentse ziekenhuizen en de Hospice in Enschede.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.