RomeoRanch wij helpen kinderen met onze paarden!

RomeoRanch wij helpen kinderen met onze paarden! | Geld inzamelen
 
 
Na overlijden van ons geweldige paard, moeten we sparen voor een nieuwe..

Wie wij zijn

RomeoRanch is een organisatie waarbinnen we kinderen en jeugd met o.a. autisme helpen. Dit doen we samen met onze paarden. Het doel is om de kinderen zoveel mogelijk plezier te laten hebben, zodat leren mogelijk wordt! De paarden zijn onze belangrijkste collega’s. We bieden individuele begeleiding waarbij we met de paarden werken aan met name zelfvertrouwen, houding en emotionele staat van zijn. Daarnaast bieden we Playdates op basis van de Horse Boy Method. Hierbij komt het gehele gezin naar RomeoRanch, waarbij plezier voorop staat. Met de paarden doen we dan Sensory, duorijden en longlinen. Tijdens Sensory leggen we de kinderen of ouders op de blote rug van het paard, wat ervoor zorgt dat zij vertrouwen krijgen in het paard, ontspannen en, in een bepaalde houding, emoties naar buiten komen. Het duorijden gebeurt met de kleine kinderen, het longlinen met kinderen die daar te groot voor zijn, of wanneer kinderen enkel met hun ouders willen duorijden. Tijdens het duorijden en longlinen spelen we verschillende spelletjes zoals tikkertje of verstoppertje, of oefenen we zaken zoals rekenen, lezen of klokkijken. Alles is mogelijk! De beweging van de paarden zorgt voor oxytocine, het geluks- en communicatiehormoon en breekt cortisol, het stresshormoon waar veel kinderen met autisme meer dan normaal van aanmaken, af. De effecten die je ziet op het moment dat een kind op een paard zit, of op een ander manier met een paard bezig is, zijn enorm! We doen dit werk dan ook met hart en ziel!

 

Wat er is gebeurd

Het afgelopen jaar hebben we met enorme tegenslagen te maken gehad. We begonnen 2018 met 4 paardjes, ons oudje Romeo, ons rijpaard Tristan (tinker), onze mini Diablo en ons veulen Chesmu. Tristan kwakkelde af en toe met zijn gezondheid, waardoor we ook gebruik maakten van ons buurpaardje, de Fjord Sylvester. Aangezien we erg veel gebruik maakten van Sylvester, kozen we er in juli voor om een nieuw paardje aan te schaffen. Dit werd Chuck. Vervolgens sloeg het noodlot toe en verloren we in augustus Sylvester, op 14-jarige leeftijd. Veel te jong dus. Hij kreeg een onverklaarbare koliek-aanval en is nog geopereerd, maar na de operatie kwamen zijn darmen helaas niet meer op gang en hebben we hem in moeten laten slapen. Alsof dit nog niet erg genoeg was, verloren we in september onze geweldige mini Diablo, op 8-jarige leeftijd. Ook hij kreeg onverwacht een koliek-aanval, waarschijnlijk als reactie op de bute (normale pijnstillers) die hij kreeg doordat hij zich had verstapt in de wei. Dit kwam als een erg harde klap. We hadden Diablo 4 jaar en hij was bij ons aangekomen als een verwaarloosd, angstig pony’tje. Met veel geduld, liefde en respect is hij uitgegroeid tot het zonnetje in de wei. Hij was gek op aandacht, met name van kinderen en maakte iedereen om hem heen vrolijk. Dit had zeker zijn effect op mij, we hadden een enorm sterke band op gebouwd. Tristan, die in de winter altijd last had van zwakkere darmen en altijd al gevoelig was voor spanningen om zich heen, voelde waarschijnlijk mijn verdriet en kreeg ernstige diarree. We hebben hier een heleboel onderzoeken naar laten doen, maar de dierenarts kon niets vinden. Uiteindelijk zijn we in januari natuurgeneeskundig aan de slag gegaan. Eindelijk leek Tristan vooruit te gaan. Hij werd weer vrolijker en ook zijn mest leek vaster te worden. Helaas bleek zijn dikke darm niet meer te kneden, waardoor hij verstopt raakte en zijn dikke darm is gescheurd. Net op het moment dat hij dus beter leek te worden, hebben we ook hem op 18-jarige leeftijd onverwacht moeten laten gaan. We hebben er alles aan gedaan, maar uiteindelijk bleek dat hij nooit meer beter zou kunnen worden.

 

Wat we willen

Door al deze verliezen hebben we nu nog maar één paard tot onze beschikking, die het werk binnen RomeoRanch op zich kan nemen. Dit is Chuck. Chuck doet het geweldig, maar kan dit werk niet in zijn eentje aan. Helaas zijn deze verliezen gepaard gegaan met enorme dierenartskosten, waardoor de aanschaf van een nieuw paard voor ons ontzettend lastig wordt gemaakt. Met hulp van uw donatie, kunnen wij aan de slag met het zoeken naar een nieuw, geschikt en gezond paardje voor RomeoRanch, zodat wij nog meer kinderen kunnen helpen, zonder dat dit ten koste gaat van onze Chuck, want het welzijn van onze paarden is voor ons ontzettend belangrijk!

 

 

www.romeoranch.nl

www.facebook.com/romeoranch.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
9 donaties
€ 165,00
Doel: € 4.000,00
4%

Deze actie is gesloten.