Rolstoelbus voor Norah

Rolstoelbus voor Norah | Geld inzamelen
 
 

Wie helpt ons aan een rolstoelbus???

Ons kleinste wondertje Norah is geboren met een gendefect wat er voor gezorgt heeft dat ze flinke hersenbeschadigingen heeft. Ze heeft zoals ze dat zo mooi noemen en alghele ontwikkelingsachterstand. Dit betekenen dat Norah rolstoel gebonden is niet zindelijk word of gaat praten. Haar zicht is ook erg slecht en ze heeft oa moeilijk instelbare epilepsie en cerebrale parese. Norah haar hartje, longen en hersentjes werken niet zoals ze zouden moeten. Waardoor Norah ook vaak in slechte algehele conditie is.

Om het leven voor haar en ons wat mooier te maken. Hebben wij een rolstoelbus nodig. Norah is eindelijk ( na een lange zoektocht begonnen op een kinderdagcentrum. Maar de rolstoel is groot en zwaar en Norah moet nu 4x per dag in en uit de auto worden getild. Dit word steeds zwaarder en eigenlijk past de rolstoel niet meer normaal in de auto. 

Met ons gezin van 6 zijn we nu echt uit de auto gegroeid.  

Wij kunnen dit niet zonder u!

Linda Blok
02-06-2018

Update 

Zoals jullie misschien wel weten. Is onze eerste aanvraag voor de woningaanpassing afgewezen. 
Hier gaan wij natuurlijk niet mee akkoord we gaan bezwaar aantekenen. Hier gaat wel weer een hele grote papierwinkel aan vooraf. En weer een flinke dosis geduld. 


Nadat wij een tweede aanvraag hebben gedaan voor de woningaanpassingen voor Norah. Is deze deels toegekend. Dit houd in dat er een aantal aanpassingen gaan plaats vinden. Die dan gedeeltelijk voor onze rekening gaan komen of die in bruikleen gaan komen.

Ondertussen zijn we een aantal stappen verder in het proces. En is er een bouwkundigarchitect langs geweest bij ons.

in de voortuin zal een oprit moeten worden gemaakt, in de achtertuin een oprit plus extra schaduwruimte waardoor Norah ook lekker buiten kan zijn , de hal is te smal en zal moeten worden verbreed, alle deur doorgangen worden verbreed , het toilet beneden, in de woonkamer moet een bedbox komen en een plafondliftsysteem. Voor in de woonkamer is er gekozen voor een woonhuislift zodat Norah met rolstoel en hulpmiddelen verplaatst kan worden naar boven. Op de eerste etage zal er uitgebouwd moeten gaan worden en worden alle ruimtes waar Norah zou moeten kunnen komen wat vergroot ook worden er extra ramen geplaatst ivb Norah haar slechte zicht. De badkamer word aangepast alles moet eruit en er komt nu een douche brandcard aan de muur in een aangepaste douche.

Door alle aanpassingen op de eerste etage gaan wij onze plek op zolder verruilen met Lone en Maura. Dit betekend dat we ook op zolder rigoureus moeten gaan verbouwen. En hier dan twee kamers gaan creëren.

Natuurlijk zijn we heel erg blij met de beslissing van de gemeente. Maar zoals jullie begrijpen komen hier een heleboel kosten bij kijken en kunnen wij dit simpelweg niet bekostigen omdat de overige kosten voor Norah al erg hoog zijn. Ook is er een deel wat wel is toegekend is door de revalidatieartsen maar wat er niet in de vorm van een lening toegekend kan worden dus wat direct voor onze rekening gaat komen.
Dan hebben we het hier over de airco, de vloerverwarming, een bed, een medicijnkast een plafondlift voor op de bovenetage, screens en verduisterende rolgordijnen. Ook alle overige aankleding en opmaak zoals bijvoorbeeld overal weer nieuwe vloeren en muurbekleding(omdat ze alle muren met uitzondering van de draagmuren gaan verplaatsen) en  een compleet nieuw kamertje voor Lone (norah haar jongste zusje)

We kunnen dus in onze woning blijven. Wat natuurlijk heel mooi is. Maar eigenlijk is er ook geen budget meer voor een verbouwing. We zijn dus zeer afhankelijk van jullie giften. Wij zijn jullie zeer dankbaar 8
 


137 donaties
€ 2.188,00
Doel: € 50.000,00
4%