Roan's Rolstoelbus

Roan's Rolstoelbus | Geld inzamelen
 
 

Hallo,

Wat fijn dat je een kijkje neemt op onze doneerpagina! Bedankt voor je interesse.

Wie is Roan?
Roan is onze lieve zoon van 7 jaar met MIE (Moeilijk Instelbare Epilepsie - met een ernstige ontwikkelingsachterstand). Hij kan heerlijk lachen, speelt graag met zijn speelgoedstofzuiger en maakt warme gevoelens los bij iedereen die hem ziet. 

Helaas heeft hij bijna iedere dag last van epilepsie. Dit is erg zwaar voor hem, het gezin en de mensen om ons heen. Regelmatig heeft hij ook heftige aanvallen waarbij zijn ogen naar boven draaien, hij schreeuwt en/of moeilijk ademt en verkrampt. Door de epilepsie is zijn ontwikkeling stil blijven staan op de leeftijd van 8/9 maanden. Ook heeft hij dingen (zoals klappen in zijn handjes) gekund en kan hij dit nu niet meer. 

Hij heeft hulp nodig bij het eten en lopen, is niet zindelijk en kan niet praten. Kort omschreven moeten we ongeveer hetzelfde voor hem doen als toen hij nog een baby was en moeten we hem altijd nauwlettend in de gaten houden.

Roan gaat 5 dagen in de week naar medisch dagverblijf de Elzenhoek te Ommen (van de Baalderborg Groep).

Hij is onder behandeling bij SEIN Zwolle (polikliniek voor epilepsie) en er staan regelmatig medische afspraken op de agenda. 

Wat heeft Roan nodig en waarom?
We vervoeren Roan in een rolstoel. Als we met de auto weg willen, moeten we hem in de auto hijsen in zijn aangepaste autostoel, waar hij al te groot voor wordt. De autostoel is aangepast, omdat Roan niet veilig op de achterbank met een normale autogordel kan zitten. Hij laat zichzelf onderuit zakken of vindt vaak een andere manier om uit de autogordel te ontsnappen. Nu is hij ongeveer 27 kilo en hij wordt natuurlijk steeds groter en zwaarder. Straks (eigenlijk nu al) is dit niet meer te doen en moeten we overstappen op een rolstoelbus, als we hem veilig willen vervoeren.

Waarom vragen we mensen om te doneren?
Wij hebben al veel zaken door de gemeente kunnen laten regelen, maar een rolstoelbus wordt niet vergoed. Dat is heel jammer, want we zien gezinnen om ons heen die in dezelfde situatie en met hetzelfde probleem zitten.

We hebben het inmiddels voor elkaar gekregen om een 'perfecte' woning voor ons gezin te vinden met een ruime slaap- en badkamer beneden met brede doorgangen voor Roan. Ons huis en de hulpmiddelen hebben we inmiddels fijn voor elkaar en hier hebben wij dan ook al veel geld ingestoken.

Het heeft even geduurd voor wij over deze drempel heen waren, want we vinden het moeilijk om te vragen of anderen ons kunnen ondersteunen. Het liefst lossen we alles zelf op. Maar we kunnen het simpelweg niet opbrengen om het benodigde bedrag voor een rolstoelbus op tafel te leggen en hierbij vragen we dan ook hulp aan degenen die ons willen helpen. Elke donatie, hoe klein ook, waarderen wij enorm. We bedanken dan ook iedereen die ons enige steun wil bieden.

Een hartelijke groet,
Martijn, Kim, Roan en zusje Elin.

Kim Overweg
04-08-2022

Dankzij jullie en enkele fantastische fondsen hebben wij het bedrag inmiddels bij elkaar!!! We kunnen onze nieuwe rolstoelbus dan ook bijna ophalen en zijn zo ontzettend dankbaar; niet in woorden uit te drukken. Zonder jullie hulp was het ons niet gelukt! Vanuit het diepst van onze harten: BEDANKT!!!!


Kim Overweg
16-02-2022

Wat een hartverwarmende reacties hebben wij al gekregen, en wat een donaties!!! We zijn helemaal overrompeld door alle steun en lieve woorden. Uit het diepst van ons hart: 1000 maal dank!!! We komen steeds dichter in de buurt van de rolstoelbus ♥️


713 donaties
€ 28.490,00
Doel: € 30.000,00
94%

Deze actie is gesloten.