Ride4Kids Pyreneeën Challenge 2020

Ride4Kids Pyreneeën Challenge 2020 | Geld inzamelen
 
 
Strijd mee tegen energie stofwisselingsziektes, deze ziekte is nog steeds dodelijk

Stichting Ride4Kids organiseert dit jaar voor de 10e keer het 3-daagse evenement Ride4Kids Pyreneeën Challenge. Dit is van oorsprong een evenement voor fietsers maar sinds een aantal jaren kunnen ook hardlopers en wandelaars deelnemen en zich sportief inzetten en geld ophalen in de strijd tegen (energie)stofwisselingsziektes. Voor deze ziektes is helaas nog geen medicijn beschikbaar, waardoor 70% van de kindjes die met deze vreselijke ziekte geboren worden nooit volwassen zal worden en 50% komt zelfs voor hun 10e verjaardag te overlijden. Dit is natuurlijk verschrikkelijk en onacceptabel en daarom moet er een medicijn komen. Wetenschappelijk onderzoek naar een medicijn kost veel geld en Stichting Ride4Kids geeft financiële steun aan diverse wetenschappelijke onderzoeken in de hoop dat er een medicijn wordt ontwikkeld.

Ride4Kids Pyreneeën Challenge wordt ieder jaar in september verreden in de Franse Pyreneeën waarbij mythische cols worden beklommen zoals o.a. Col d'Aubisque en Col du Tourmalet. Dit jaar dus het 10-jarig jubileum van Ride4Kids Pyreneeën Challenge, deze wordt verreden op 9, 10 en 11 september a.s. Bij een jubileum hoort natuurlijk een mooi bedrag, en op het moment dat ik dit schrijf staat de teller bijna op het mooie bedrag van € 145.000,00 maar dat is natuurlijk niet genoeg want iedere Euro telt in de strijd tegen (energie)stofwisselingsziektes. Het grootste bedrag dat ooit opgehaald is was tijdens de editie van 2016 en deze bedroeg toen € 249.000,00. Hoe mooi zou het zijn als we dit bedrag zouden kunnen verbeteren, maar de gehele situatie als gevolg van het Covid-19 virus maakt dit niet gemakkelijk.  

Als Ride4Kids Team Zeeland hopen wij minstens € 45.000,00 te kunnen bijdragen en onze teller staat inmiddels op € 38.000,00 dus we zijn goed op weg. Uw steun om onze doelstelling te bereiken en tevens het voornoemde recordbedrag van € 249.000,00 te verbreken is dus hard nodig.

Bij voorbaat heel erg bedankt voor uw donatie!!

Met vriendelijke groet,

Robert van der WalEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.