Revalidatie paarden | Geld inzamelen
 
 

Revalidatie paarden

Help mij de paarden helpen.

 

Met deze actie vraag ik uw hulp. Het is een bedrag om op te kunnen starten. Ik heb een prachtige plek maar voor de stallen en het eten moet betaald worden. Zodra het begin er is, kunnen de paarden hun eigen geld verdienen en dat is dmv het geven van clincs. Verder betalen de eigenaren de kostprijs van de stalling want ik hoef er niets aan te verdienen.

Dus uw hulp is om het eerste jaar te overbruggen en van start te gaan. Zoek mij op op Facebook voor meer informatie en foto en u mag mij altijd benaderen met vragen en hulp. Of mischien heeft u een paard wat hulp nodig heeft. Klik op onderstaande link voor mijn Facebook pagina. Ik hoor graag van u👍

 

facebook.com/helga.vandermeer.7

 

Graag vertel ik nog wat over mijzelf; 

sinds mijn vroegste jeugd, schat een jaar of 4, had ik een passie voor paarden. Ik herinner me nog goed dat ik zonder zadel op een geleende schetlander mocht stappen. Ik wou dat ze me los lieten en ik gaf hem gelijk been( best raar want ik had nog nooit les gehad😏) anyway ik belande met een duik in de modder en die zat echt overal🙈 Het heeft me niet afgeschrokken. In tegendeel. 

Op les toen ik 6 was. Mijn eigen paard toen ik 12 werd. En met paard werken op mijn 16 en 17 jaar als instructrice en leiding van buitenritten, op Vlieland. Op mijn 19e naar Belgie werken bij een sportstal. En de lijst gaat nog even door. Ondertussen wedstrijden gereden tm ZZ DRESSUUR EN Z SPRINGEN.

vreselijk veel geleerd en terug in Nederland les gaan geven. 

Ik zag en zie veel mensen die proberen hun paard te modelleren naar voorbeeld van een video. Niet eraan denkend dat daar traning aan vooraf gaat. En wel de juiste training. Je kunt een heel eind komen maar dan ineens loopt het paard kreupel, of hij gaat rennen, bokken of steigeren. 

 

Het paard is dan ineens niet lief meer! Maar eigenlijk zegt hij dat het pijn doet. Want jij kant bijvoorbeeld ook niet een paar uur per dag met een rugtas van 50 kilo op je rug lopen die scheef hangt. Dus aan je linkerkant. Als je nu maar rechtsom kunt draaien gaat het wel. Maar linksom gaat niet meer zonder bijna om te vallen.

 

Keer op keer leg ik uit wat er aan de hand is, het paard is niet stout! Jij als ruiter doet het niet goed!  Ieder paard is nl enigszins scheef bij geboorte, in de zin van krom. De ene loopt liever linksom en de andere liever rechtsom.

 

het is aan jouw om dit te trainen! Je kunt de spieren evenredig sterk maken en oefenen, heel veel oefenen. Zolang er nog zo weinig goeie instructeurs zijn. Maar al wel steeds meer hoor! Ik ken hele goeien en daar ben ik blij mee. Maar er zijn in verhouding te weinig en het probleem is dat men niet op tijd door heeft dat het helemaal fout gaat.

wil je paard wel linksom lopen maar minder graag rechtsom, dan moet je instructeur kunnen uitleggen hoe dat komt. Kan hij of zij dat niet!? Zoek dan een ander. Want ik leg het je in 1 zin uit en ik help je in 10 minuten. Bij wijze van.

uiteindelijk ga ik nu voor het gehele plaatje. Het paard moet in BALANS,  maar jij als ruiter moet ook in BALANS.  En dan moeten jullie nog samen  in BALANS.

IK BEN NU 54 maar ik leer nog iedere dag. Maar op dit moment noem ik mijzelf

gespecialiseerd in het in BALANS BRENGEN. van paarden. In de basis is dit namelijk  vaak  het probleem. Door de onbalans ontstaat overbelasting. Deze overbelasting kan zorgen voor blessures van bijvoorbeeld pezen en gewrichten. Ontstekingen, pees scheuring enz.

het duurt vaak heel lang voordat het probleem onderkent wordt dus de overbelasting duurt lang voort.

daardoor ontstaan er ook vaak andere problemen in de vorm van verzet van het paard.

vaak is dit het moment dat het paard wegmoet.😔 En met weg bedoel ik ook vaak een definitief afscheid want wil er nu nog verder met een dergelijk paard

Toch heb ik al vele succes verhalen. Wanneer u mij steunt zal ik van ieder revalidatie paard het verhaal vertellen. 

 

Prachtige verhalen van eerlijke en trouwe paarden die enkel proberen te vertellen dat ze het niet meer aan kunnen. Wilt u mij helpen? 

 

 

Er is dus aanbod genoeg

 

maar ik heb een ACCOMODATIE MODIG om mijn werk te kunnen doen.

 

dit is niet luxe maar gewoon voldoende, een hypotheek kan ik niet 100% krijgen. Ik moet namelijk eerst beginnen voordat er verdiend kan worden.

vertrouw mij en doe een kleine donatie, er worden veel paarden ingeslapen hierdoor.

ik weet wat ik doe nu moet ik nog weten waar ik het kan gaan doen. Ik hou u op de hoogte van begin tot eind. Prachtige revalidatie verhalen! 

 

PS. OP DE VIDEO BEGELEID IK MIJN DOCHTER OP EEN REVALIDATIE PAARD. DIT PAARD STOND AL BIJ DE SLAGER MET EEN HALS ARTROSE,,

Je ziet de totale onbalans in het paard. KIJK DAN WAT ER AAN HET EIND GEBEURT.

JUIST, BALANS,! En daardoor ONTSPANNING!  Verlossing van de pijn😊

Je ziet dat het paard verkrampt en met haar hoog omhoog loopt, dit heeft niets te maken met het bit. Er wordt alleen naar buiten gestuurd, in haar natuurlijke houding. Wanneer ze haar balans krijgt kan ze haar rug en hals ontspannen want de angst om om te vallen vanwege de onbalans is weg. Wanneer een paard ontspannen rug en halspieren heeft, zal ze het hoofd laten zakken, dit komt omdat het hoofd te zwaar is om zonder gespannen spieren hoog te houden.

 

en andersom betekend dit dus....je mag een paard nooit dwingen om het hoofd omlaag te brengen. Dit veroorzaakt namelijk extreme pijn in de toch al gespannen rug en hals. En je ziet...met geduld en vooral veel kennis! Komt het goed. 

 

Mijn dochter weet hoe het moet, dus je kunt niet veel begrijpen van mijn instructies😊 Vandaar deze extra uitleg! 

Op dit moment is er nog ruimte voor 1 paard in training!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 20.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.