Retreatcentrum en appartementen op Aruba

Retreatcentrum en appartementen op Aruba | Geld inzamelen
 
 

Uniko Hende (Uniek mens)

In mijn vroege puberteit heb ik te maken gehad met ouders die in een echtscheiding lagen vanwege onopgeloste problemen en patronen van vroeger. Hierdoor voelde ik me verantwoordelijk om de zorg voor mijn jongere broertje en zusje op me te nemen, door ze te brengen en op te halen van school, huishouden te doen, eten koken en boodschappen te doen. Hierdoor heb ik niet en nauwelijks een jeugd gehad, waarbij ik heb geleerd om te ontdekken wie is Jonathan nou en wat vind hij leuk om te doen. 

In mijn vroege adolocentie worstelde keer op keer met deze vraag. Het gevolg was dat ik financieel verkeerde keuzes maakten en schulden had opgebouwd, geen functioneel netwerk had waar ik op terug kon vallen en het allerbelangrijkste geen heldere visie had  ontwikkeld van waar ik voor stond. De gevolgen hiervan zijn enorm geweest. Ik had heel weinig zelfvertrouwen om nieuwe dingen te doen, ik ervaarde continu stress en spanning en ik hield vast aan vastgeroeste patronen die mij niet hielpen.

Totdat ik op 21- jarige leeftijd de moeder van mijn nu 3 prachtige dochters ontmoeten. Zij trok mij letterlijk uit mijn veilige maar giftige omgeving die mijn negativiteit voeden. Mijn omgeving waarin ik mij had vastgeklampt en zo loyaal aan was. Ik mocht bij haar ouders in trekken en ik kreeg de andere kant van het opgroeien in een stabiel gezin te zien. Toch ben ik In mijn relatie talloze keren tegen een paal aangelopen en hebben mijn vriendin en ik door mijn vastgeroeste overtuigingen meerdere dieptepunten gekend. Maar zij bleef net als mijn moeder in mij geloven en in mij investeren.

In mijn jeugd was ik tijdens familiefeestjes altijd degene die als tiener spelletjes deed met de jongere kinderen en andere vermaakte. Mijn moeder vertelde mij dat ik mensen zou gaan raken en tot beweging zou brengen met mijn stem.  Een docent tijdens mijn Middelbare beroepsonderwijs gaf mij tijdens mijn diploma uitreiking een tegeltje met de tekst "Ga jij solliciteren op een voorbeeldfunctie". Toen hij mijn diploma overhandigde dacht ik alleen maar wat ben ik blij dat ik nu kan gaan werken. Het lukte mij niet stil te staan bij het succes en de route die ik had afgelegd.

De woorden van het tegeltje zijn mij wel altijd bijgebleven. Alleen wil ik er ook echt wat mee gaan doen. Niet om het systeem in stand te houden maar om mensen en vooral jongeren die net als ik terugvallen in dezelfde coping strategieen en door hun eigen vastgeroeste overtuigingen de grip zijn verloren over hun wereld waardoor zij stil staan en niet bijv. niet de baan hebben die zij eigenlijk willen hebben, of een relatie verbreken waar zij eigenlijk niet gelukkig in zijn maar wel in blijven zitten wegens gemak of elke keer switchen van opleiding, omdat de motivatie om door te zetten ontbreekt.

Inmiddels ben ik 31 jaar en heb ik een prachtige gezin en is het tijd om out of te box iets terug te doen voor een ander. Terugkijkend op mijn korte adolocentiefase is de rode draad geweest dat ik open moest staan voor iets niews en mijn visie op de werkelijkheid moest gaan manifesteren.

Mijn visie is nu dan ook dat ieder mens het recht heeft om te zijn wij hij of zij in potentie zou kunnen zijn. Malcom X zegt " Their is no passion to be found playing small en settling for a life thats less then the one youre capeble of living". Ik ben er heilig van overtuigd dat een ieder Grootheid in zich heeft wat in sommige gevallen (her)ontdekt, ontwikkeld en/of gestimuleerd moeten worden.  

Uiteindelijk studeerde ik vorig jaar augustus 2021 af met HBO Bachelor Maatschappelijk werk en dienstverlening en werk ik al 5 ruim met jeugd en gezinnen in Amsterdam West en Oost waar ik jongeren heb begeleidt en gecoacht op het gebied van werk, school en stage en aan hun persoonlijke ontwikkeling. 

Dit was mijn drijfveer welke unieke talenten zich achter de kwetsbare jongeren uit de wijken in Amsterdam bevonden en deze proberen aan te boren. Hier ligt mijn drijfveer en daarom heb ik besloten om compleet buiten mijn comfortzone te treden. Door als startende ondernemer proberen iets voor mijzelf op te zetten om andere te inspireren. " If you want something you never had you have to do something you never did.

Met deze inspirerende tekst wil ik jullie inspireren om mee te bouwen aan een onderneming op Aruba waarbij er een retreatcentrum met appartementen wordt gebouwd om samen met scholen, overheid en lokale maatschappelijke organisaties jongeren, die niet meer gemotiveerd zijn maar wel wat willen betekenen voor een ander(zowel uit Nederland en in Aruba) te empoweren zelfonderzoek te doen en hen te coachen en te begeleiden in de ontwikkeling van hun mentale gezondheid. Het programma richt zich op jongeren tussen de 21 en 25 jaar die niet weten welke kant zij op moeten met hun leven in deze samenleving. Daarnaast worden de Appertementen verhuurd aan stagiaires uit Nederland/Aruba in de periode dat zij stage zullen lopen op aruba.

Ik geloof dat deze maatschappij alleen kan draaien als wij allen elkaar opvoeden en heropvoeden.

"It takes a villige to raise a child"

DIt begint bij jezelf.

 


 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 250.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.