Repatriëring lichaam 11 jarige Adonay | Geld inzamelen
 
 

Repatriëring lichaam 11 jarige Adonay

Hij woonde hier net. Tijdens zwemles is hij verdronken. Help ajb hem te repatriëren.

We vragen je aandacht voor dit hartverscheurende verhaal.

Op 6 februari 2020 is de 11-jarige Adonay Berhe uit Eritrea tragisch om het leven gekomen. Hij woonde nog maar enkele maanden in Nederland. Op 13 oktober 2019 werd hij na ruim drie jaar herenigd met zijn moeder, die als bootvluchteling naar Nederland was gekomen. Het geluk lachte hen toen weer een beetje toe.

Adonay werd in januari ingeschreven in een azc-school in Balk. Daar hoorde zijn moeder dat hij ook verplicht moest deelnemen aan zwemlessen. Omdat hij de taal nog niet machtig was en niet kon zwemmen, wilde zijn moeder bij de les aanwezig zijn. Maar dit werd haar niet toegestaan, ook niet toen ze aangaf zelf naar het zwembad te willen reizen.

Waar zijn moeder bang voor was gebeurde. Haar zoon en enig kind verdronk tijdens zijn eerste zwemles. Wie of welke instantie dit valt aan te rekenen wordt onderzocht, een proces dat maanden kan duren. Intussen zijn de naasten van Adonay in diepe rouw gedompeld en moeten zij voorbereidingen treffen voor zijn begrafenis. Familie wenst hem in zijn land van herkomst te begraven, maar daar is geld voor nodig.

Wie wil helpen dit leed enigszins te verzachten?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

1412 donaties
€ 23.128,00
Doel: € 15.000,00
154%

Deze actie is gesloten.