Renovatie tuberculose dorpen in Kenia

Renovatie tuberculose dorpen in Kenia | Geld inzamelen
 
 
Help tuberculosedorpen in Kenia weer aan een nieuwe toekomst

Lieve vrienden, vriendinnen en familie, 

Sinds begin jaren 80 staan er in één van de armste provincies van Kenia, West-Pokot, 2 tuberculose dorpen. Deze tuberculose dorpen zijn speciale plekken waar de meest ernstig zieke tuberculose patiënten worden opgevangen. Jaarlijks ontvangen meer dan 200 patiënten hier medicatie, verzorging en speciaal voedsel om te kunnen genezen van deze dodelijke ziekte.

De dorpen worden financieel grotendeels draaiende gehouden door lokale instanties. Echter is er geen geld beschikbaar voor een hardnodige renovatie. Zonder deze renovatie wordt het steeds lastiger patiënten een enigszins ‘normale’ behandeling te geven. Denk bijvoorbeeld aan gaten in het dak, kapotte wc’s en keuken en afgebladderde anti-bacteriële verf.

Daarom is er een vraag uitgegaan naar Dr. Paul Mertens, hoogleraar Infectieziektebestrijding aan het Erasmus MC, en de Dutch-Kenyan Health Foundation (waar mijn vriend Thomas Reitsma zich voor inzet) om de renovatie mogelijk te maken. Na de Kenianen van advies voorzien te hebben over het renovatieplan, hebben zij nu zich ten doel gesteld €5.000 te verzamelen om de renovatie daadwerkelijk mogelijk te maken. Met de renovatie kan het dorp zeker 20 jaar weer vooruit en kunnen duizenden Kenianen genezen van tuberculose.

Ik, Danielle, loop 5 april de marathon van Rotterdam en steun dit initiatief graag. Als je dit project wil ondersteunen dan zou ik dat erg fijn vinden. Alvast bedankt! Liefs, DaanEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.