Red de raadstoelen!

Red de raadstoelen! | Geld inzamelen
 
 
Help jij mee om de oude raadstoelen te behouden voor Denekamp?

Zondag 27 augustus werd er in Denekamp een veiling gehouden in het oude gemeentehuis. Het merendeel van het interieur werd geveild om plaats te maken voor een geheel nieuw en trendy concept dat straks door het leven zal gaan als Food & Drink club De Wethouder.

In de boedel zaten niet de 19 Raadstoelen en Burgemeestersstoel waarop in het oude gemeentehuis alle belangrijke beslissingen die Denekamp aangaan zijn gemaakt. Vanaf 1921 tot en met de bouw van het tweede gemeentehuis is op dit Raadsmeubilair gezwoegd  en gesproken om voor de toenmalige Gemeente Denekamp de juiste beslissingen te nemen. Wat een nostalgie en wat een energie zit er in dat meubilair. Als die stoelen konden praten dan zou menigeen misschien nu nog wel rode oortjes krijgen! De opluchting dat dit meubilair niet werd geveild was echter van korte duur want het gaat binnenkort wel gebeuren op een speciale veiling in Arnhem.

Het college is gevraagd om dit stukje Erfgoed te bewaren voor het nageslacht maar de eigenaar kreeg te horen dat er geen belangstelling voor was.

Wie redt dit stukje Denekamps eer en glorie dat zoveel heeft betekent voor ons dorp? Of gooien wij als inwoners dit net zo gemakkelijk aan de kant dan onze bestuurders dat doen? Het is van ons, laten we het behouden als een stukje geschiedenis voor volgende generaties. De geschiedenis van ons mooie dorp waar we gewoon hartstikke trots op zijn en waar wij wél om geven!

Iedereen kan een stoel adopteren. Het is wel de bedoeling dat de set compleet blijft en Heemkunde Denekamp denkt ook al mee voor een goede bestemming. Je kunt dus een stoel adopteren voor €400.-.

Je naam, alleen of met iemand anders, of de naam van je bedrijf, komt dan op een mooi plaatje achterop de stoel te staan. Wordt een stoel door meerdere inwoners bij elkaar gebracht door schenkingen van kleinere bedragen dan komt op het naamplaatje 'inwoners van Denekamp' te staan. Voor altijd. Zo verbinden we het verleden met het heden en door naar de toekomst en laat je zien dat je onderdeel bent van Denekamp, zijn bewoners en zijn geschiedenis. Hoe mooi is dat.

Kortom: Help jij mee om de oude raadstoelen te behouden voor Denekamp?
Doneer nu! 

Hartelijk dank voor uw donatie.
Actiegroep Red de raadstoelen!

Wilt u meer informatie, heeft u vragen, dan kunt u ons bereiken via: redderaadstoelen@gmail.comEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
7 donaties
€ 3.635,00
Doel: € 8.200,00
44%

Deze actie is gesloten.