Red de Orka | Geld inzamelen
 
 

Red de Orka

Red de Orka

In 2014 ben ik samen met mijn vrouw naar Vancouver gevlogen. Ik wilde al me hele leven orca's zien in het wild. Aangekomen zijn we overgestoken met de ferry naar Vancouver Island en doorgereist naar Telegraph Cove. Vanuit hier konden we +-200 orca's spotten. Een mooie kano- tour via een local (non profit)bedrijfje maakte onze droom compleet.

Maar... na veel informatie ingewonnen te hebben kwamen we er ook achter dat deze orca's met uitsterven bedreigd worden. Geen leuke bijkomstigheid, als je ziet wat een prachtige natuur daar is. Vissers vissen massaal de zalm weg voor massa consumptie en grote cruiseschepen laten een hoop 'gif'achter in deze wateren. We hoorden dat recent nog een baby orca het niet redde omdat vader en moeder orca's geen zalm/voedsel kunnen vinden. Moeder orca kon het jong niet laten gaan en duwde haar jong 2weken lang naar het wateropervalk. In deze 2 weken kon ze zelf niet eens eten! 

Elk jaar komen hier 200 orca's om zich te masseren aan de kiezelstranden bij Robson Bight ( beschermd natuurgebied in de buurt van Telegraph Cove) Orca's genieten hier van maar komen te kort aan voedsel. Toeristen komen steeds met meer massa naar deze gebieden om de walvissen te spotten. Eveneens in het zuiden van het eiland zitten ( Victoria) tal van commerciele bedrijven die dagelijks rondvaarten organiseren om deze mooie beesten te spotten met massa- mensen aan boord. De populaties in het noorden en in het zuiden worden met uitsterven bedreigd. (Drone's laten zien dat orca's massaal afvallen door het te weinig voedsel kunnen vinden. )

Wij, ik en me vrouw, hebben de juiste contacten met researchers in BC -Vancouver & willen graag een steentje gaan bijdragen om deze orca's te gaan helpen, met deze crowdfunding actie hopen we op een zo'n groot mogelijk bedrag te kunnen bewerksteliggen.  Elke euro is welkom en wij zullen dit direct gaan overdragen aan lokale research companies die daar opereren & om protest acties te organiseren om vervuiling en voedsel tekorten tegen te gaan in de Canadese wateren! Help the orca's!  

Er bestaat tevens ook de mogelijkheid om orca's te ''adopteren''. Vraag hiervoor meer informatie bij ons: tomeijssen@gmail.com

Alvast super bedankt, 

Tom EijssenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 50.000,00
0% / 501 dagen te gaan

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.