Prototype tegen zwerfafval | Geld inzamelen
 
 

Prototype tegen zwerfafval

Het is steeds vaker op het nieuws en algemeen bekend dat dit een groot probleem is. Wij wi

Wij (Lana Cuvelier, Lois Bergstein, Timo Hooyen, Maarten Hoens en Stefan van de Wijdeven) zijn bezig met het ontwikkelen van een prototype tegen zwerfafval, specifiek tegen halve liter flesjes.

Het is steeds vaker op het nieuws en algemeen bekend dat dit een groot probleem is. Wij willen dit probleem oplossen door een statiegeld automaat voor halve liter flesjes en eventueel ook blikjes op de markt te brengen.

Het idee is een automaat die op verschillende plaatsen in een gemeente geplaatst zal worden waar men plastic halve liter flesjes kwijt kan in ruil voor statiegeld. Zij krijgen dit bedrag gestort op hen bankrekening. Bijvoorbeeld door een contactloze overschrijving d.m.v. de bankpas tegen een scherm aanhouden. Dit betekent dat men het niet per se in een supermarkt hoeft uit te geven.

Wij hebben succesvol gevalideerd of mensen dit zouden gebruiken door middel van een voorbeeld automaat. Wij zijn hiermee in het centrum van Tilburg gaan staan waarop duidelijk aangegeven was dat dit een plastic flesjes automaat was. Mensen hebben hier blikjes en plastic flesjes ingegooid in ruil voor 'statiegeld'.

De volgende stap voor ons is geld inzamelen. Dit doen wij zodat wij aan bijvoorbeeld TU Delft kunnen vragen om een prototype te gaan ontwikkelen. Ook zullen wij dan met een gemeente aan tafel kunnen gaan zitten om het plaatsen van de automaten te bespreken.

Wij hebben al contact gehad met verschillende partijen en ondernemers die zich bezighouden met dit onderwerp. Zij willen ons graag begeleiden tijdens dit project. Naast deze begeleiding hebben wij natuurlijk een startkapitaal nodig. Daarom hopen wij genoeg geld op te halen zodat wij een prototype kunnen laten ontwikkelen en er zo ook andere investeerders zich aan ons willen koppelen om dit duurzame idee kunnen verwezenlijken.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.