Project Zambia

Project Zambia | Geld inzamelen
 
 
Community in Chongwe leven in the bush en wij steunen door kleding schoeisel en school.

Hallo ik ben Xenia en ben 21 jaar en ik heb een klein spirituele winkel in Halen (Belgie), deze noemt ook Zambia-Shop, vanwege onze passie voor Zambia (Afrika). Deze passie heb ik verkregen van mijn moeder Carmen waarmee ik nu ook deze projecten mee opzet.

Kennis is nog steeds het belangrijkste om de mensen in Afrika een betere kans te geven in de maatschappij. Wij steunen vooral een community in Chongwe, de mensen die verder in de bush leven. Er zijn al kleinere scholen opgericht maar het grotendeel van deze kinderen leven in zeer arme omstandigheden waar eten zelfs iedere dag een heel zware opgave is om te krijgen, laat staan dat zij van een opleiding kunnen genieten. Deze community leeft voornamelijk in de bush en merendeel heeft geen woonst maar liggen vaak onder zelfgemaakte overkapingen. Velen lopen nog bloodvoets kilometers in de omgeving naar de markten om hun fruit te verkopen en om op zoek te gaan naar werk. In september 2019 hebben wij 95 paar schoenen kunnen kopen daar en kunnen weggeven aan jong en oud. Hier spreken we dan over goedkoop duurzaam plastiek schoeisel waarmee ze zowel in de zomer als met de extreme regenperiodes op kunnen lopen. Deze schoenen kunnen wij daar aan 5 dollar verkrijgen. Uiteraard nemen we iedere keer ook tweede hands goede kleding mee om dat daar uit te kunnen delen.

Helaas is het verzamelen van kleding en schoeisel moeilijk om naar Zambia te krijgen omdat een pakketje van 10 kg al 260,- euro kost. Ook per koffer kost dit per vliegtuig 60,- euro en we moeten 2x overstappen dus 3x 60,- is 180,- euro per koffer. Vandaar dat wij nu financiele hulp vragen om de noden daar te kopen en rechtstreeks en direct weg te kunnen geven. Dit kunnen jullie ook live meevolgen en zien op FaceBook, zodat jullie ook weten waar het heen gaat, want dat is momenteel ook maar de vraag.

Wij bekostigen tot nu toe eigenlijk alles zelf, maar iedere hulp is uiteraard welkom en alle beetjes helpen, we zijn tenslotte op de wereld om elkaar te helpen is onze gedachten.

Op tweede kerstdag 2019 hebben we een stuk grond kunnen bemachtigen in Chongwe, waardoor we de gemeenschap ook aan werkgelegenheid kunnen helpen, we gaan hierop groenten verbouwen en kippen houden. Hierdoor kunnen ze ook leren hoe dat het beste te doen, want kennis is nog steeds het belangrijkste voor ze.

Om de kinderen naar school te laten gaan kost 50,- dollar per jaar, daar zit dan ook een schooluniform bij wat ze verplicht zijn. Voor 100,- dollar per jaar krijgen ze per dag 1 maaltijd  zodat ze gegarandeerd toch een maaltijd die dag gekregen hebben. Wij steunen al een jongen van 21 die kleding voor ons maakt voor in onze winkel en hierdoor kan hij zijn school bekostigen, de inkomsten hiervan geven we terug uit in de community voor kleding en/of schoeisel. Alle producten die wij meenemen voor verkoop uit Zambia word opnieuw besteed voor Zambia.

Waar gaat uw steun naartoe?

* Schoeisel en kleding (eerste noden). Schoeisel 5,- dollar per paar, kleding is tweedehands.

* Inschrijvingen voor de leerlingen met inbegrepen 1 schooluniform twv 50,- dollar per jaar.

Wij vragen echt geen sommen geld maar zoals we al vermelden, alle beetjes helpen.

Kunt u 50,- steunen om een kind naar school te laten gaan dan verkrijgt u ook foto's en brieven van dit kind, zodat u zelf de vorderingen kunt opvolgen. Dit kan natuurlijk ook voor groepen of scholen die willen steunen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 10.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.