Project Warme Start | Geld inzamelen
 
 

Project Warme Start

'Elk kind in Nederland heeft onderdak....' Niet dus!

"Van de ene op de andere dag stond ik op straat. Ik wist niet wat me overkwam!"
Soms gaan er dingen mis. Ouders die hun verantwoordelijkheid niet nemen. Jeugdzorg die fouten heeft gemaakt. Of een jongerencoach die zaken niet op orde heeft gebracht.

Als kind wordt je dan met die puinhoop geconfronteerd zodra je 18 wordt; van de ene dag op de andere sta je op straat. Letterlijk. Er blijkt niets geregeld te zijn, terwijl je dit wel was voorgespiegeld. Jeugdzorg doet niks meer voor je; je bent meerderjarig.

"Niemand wilde me helpen. Het was alsof ik gewoon niet bestond!"
Je staat nergens ingeschreven dus geen enkele gemeente kan je helpen. Je kunt daardoor niet naar school. Werken lukt ook niet; je weet niet eens waar je vannacht slaapt, laat staan dat je weet waar je werk moet zoeken. Of wat je vandaag kunt eten.

Helaas komt dit tientallen keren per jaar voor. Het is een sprookje dat er in een van de rijkste landen ter wereld altijd goed voor kinderen wordt gezorgd. Zelfs niet als daar proffesionals aan te pas zijn gekomen. 

Project Warme Start helpt!
We proberen praktische zaken te regelen. Zo proberen we zo snel mogelijk een kamer te zoeken. We schrijven het kind weer in zodat de juiste hulpverlening weer kan worden opgestart.

Voor ieder kind is geld nodig. Voor eten. Voor kleren. Voor huisvesting. U kunt daarbij helpen!

Doneer nu!

Dan geven we hen samen een nieuwe warme start!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.