Project Effiduase Government Hospital | Geld inzamelen
 
 

Project Effiduase Government Hospital

Steun het Effiduase streekziekenhuis met het verbeteren van de zorg voor hart en vaatpati

Lieve allemaal,

Deze nazomer zijn Pascalle, Frederike en ik naar Ghana afgereisd om deel te nemen aan het Medicine Project van AIESEC. Zo kwamen wij in Effiduase Government Hospital terecht, een klein streekziekenhuis 35 km verwijderd van de miljoenenstad Kumasi. Dit ziekenhuis dient een gemeenschap van ca. 70.000.

Ghana staat bekend als een stabiel land met een opkomende economie waar Westerse invloeden steeds meer toenemen. Hierdoor vormen welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes mellitus een steeds groter probleem. Men is zich bewust van het bestaan en ontstaan van de ziekte, maar de meeste ziekenhuizen hebben de middelen niet om de ziekte volgens de richtlijnen te diagnostiseren en te behandelen. Zo beschikt lang niet elke afdeling over de apparatuur om de bloedsuiker van patiënten te meten. Voor Effiduase Government Hospital is dit ook de realiteit. Ook krijgt vrijwel iedere opgenomen patiënt, waaronder de hart- en vaatpatiënten, vocht of antibiotica toegediend. In het ziekenhuis is geen systeem dat de hoeveelheid medicatie gereguleerd aan de patiënt kan toedienen. Nu wordt er simpelweg een streepje op de infuuszak geplaatst, wat tot gevolg heeft dat er "ongeveer" de juiste hoeveelheid wordt gegeven. Wanneer er even geen aandacht is voor de infuuszak, kan dit leiden tot levensgevaarlijke situaties.

Pascalle, Frederike en ik willen graag een steentje bijdragen om zo de preventie en zorg voor hart- en vaatpatiënten in Effiduase Government Hospital een stukje beter te maken. Naar ons inzien komen een infuuspomp en een bloedsuikermeter daarbij goed van pas. Voor deze investering is alleen wel €1.200 nodig. Dit is een investering die het ziekenhuis helaas niet kan doen. Daarom hebben wij jullie hulp hard nodig!

Wil jij ook een steentje bijdragen? Dat kan door een bedrag over te maken naar NL12INGB0008973662 t.n.v. J.B. Koedijk onder vermelding van 'Medicine Project EGH.' Ook is het mogelijk om via DoneerActie over te maken. Alle kleine beetjes helpen!

Medasi!

Pascalle, Frederike en JoostEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 1.200,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.