Project Bosnië

Project Bosnië | Geld inzamelen
 
 
Project Bosnië out of area

In juni ga ik voor een week naar Bosnië voor een project van Out of Area.
Stichting Out of Area zet zich in voor mensen in gebieden waar hulp hard nodig is. Met allemaal vrijwilligers uit Nederland wordt er hard aan verbetering gewerkt. Door het aanbieden van educatieve activiteiten en het opknappen van o.a. scholen, jeugdcentra, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en instellingen voor mensen met een beperking of een psychisch ziektebeeld.

In juni ga ik dus ook mee als vrijwillger, we gaan naar de hoofdstad van Bosnië, Sarajevo. We gaan dan naar een instelling voor mensen met een beperking. Naast deze instelling zit ook een hospice. Dit wordt een hele bijzondere en mooie ervaring omdat deze mensen het niet makkelijk hebben en blij zijn met elk beetje hulp dat er aangeboden wordt! In de tijd dat we in Bosnië zijn gaan we leuke activiteiten doen met de cliënten waaronder ook de instelling opknappen. Ook is er een activiteiten ruimte gemaakt door de stichting en de vrijwilligers van out of area. Hierbij is het dan ook de bedoeling om de cliënten een onvergetelijke tijd te laten beleven!

Maar voordat ik daar echt heen ga, gaan we in Nederland heel veel voorbereiden zodat we daar meteen aan de slag kunnen. Hierbij zoeken we naar mensen die voor deze stichting wat over heeft!
Met elke euro zijn we blij.

In de instelling waar we naartoe gaan met dit project wonen er 250 cliënten. Er zijn in totaal 87 werknemers. Waaronder er maar 1 dokter is en 18 verpleegkundigen en 4 maatschappelijk werkers, die voor deze 250 mensen moeten zorgen. Er zijn mensen die een of meerdere keren per dag verschoond moeten worden, waarschijnlijk niemand zien en heel veel op bed liggen. Voor deze mensen willen we graag iets leuks doen. Bosnië loopt ongeveer 30 jaar achter met de welzijn dan de Nederlandse welzijn. Er wordt dan ook weinig zorg geleverd, terwijl het wel hard nodig is.

Bij de instelling waar we naartoe gaan zijn er 3 afdelingen:
Volwassen met een verstandelijke beperking
Volwassen met een psychiatrisch ziektebeeld
Hospice

Om mee te gaan met deze mooie reis naar Bosnië is gevraagd om zoveel mogelijk geld bij elkaar te halen doormiddel van sponsoren! Ik heb dan ook heel veel zin om naartoe te gaan omdat het een bijzondere ervaring wordt. Ook vindt ik het erg leuk om wat leuks voor de cliënten te doen en te organiseren die het erg moeilijk hebben. Om ook zelf geld bij elkaar te halen voor de reis en de stichting Out of Area ga ik op een rommelmarkt staan met allemaal spullen. Het geld wat ik hiervan binnenhaal gaat dan ook naar dit project.
 
Zou u een bijdrage willen leveren, of heeft u misschien nog spullen wat u weg zou willen doen wat mee kan naar de rommelmarkt? Elke euro telt!

Alvast heel erg bedankt.

Liefs KimEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
9 donaties
€ 215,00

Deze actie is gesloten.