Geld inzamelen | Pizza avond Nepal
 

Pizza avond Nepal

Pizza in het prachtige Nepal, een traktatie waarover nog jaren gesproken zal worden.

Afgelopen jaar heb ik een verre backpack reis gemaakt. Ik heb vele plekken bezocht, waar  Nepal er een van was. Hier kwam ik terecht in Surkhet, een stad in het zuidwesten van Nepal. Een plek waar de vele reusachtige bergen die dit land rijk is, overgaan in uitgestrekte vlakten. Een prachtige vallei. Hier ontmoette ik Maggie Doyne, een jonge vrouw die op haar 18de besloot het verschil te maken voor (inmiddels meer dan 350) kansarme kinderen. Niet alleen is zij een school begonnen, waar vele kinderen inmiddels gratis onderwijs genieten. Maar ook biedt zij vandaag de dag onderdak aan circa 50 kinderen die zij allen behandeld als haar eigen kroost.

 Ik had het geluk mee te mogen draaien in dit bijzonder grote liefdevolle gezin en les te mogen geven op de school. Eén van de dingen die mij hier het meest van bij is gebleven, is hoe vaak de kinderen het over pizza hadden. Een aantal jaren geleden heeft Maggie, dankzij vrijgevige sponsoren, een ‘pizza night’ kunnen organiseren. Alle kinderen mochten hun eigen pizza maken en dit is hen altijd bijgebleven. Net als vele Westerse kinderen (en volwassenen), schreeuwen nu ook deze Nepalese jongens en meiden hard ‘pizza!’ als je hen vraagt wat hun lievelingseten is.

Maggie, haar team en het fantastische werk dat zij doen heeft een diepe indruk op mij achter gelaten. Ik heb daarom besloten deze zomer terug te keren naar Surkhet om wederom mijn handen uit de mouwen te steken. Eén van de dingen die ik de komende zomer ontzettend graag wil doen, is het organiseren van een ‘pizza night’. Want ik weet zeker dat ik de kinderen, en de volwassenen stiekem ook, hier een groot plezier mee zal doen.

Vanzelfsprekend is er voor het organiseren van deze avond geld nodig. Ik heb besloten om, als geboren en getogen Groninger, een aantal pizzeria’s in de stad hiervoor te benaderen. Het doel is om tenminste 250 euro op te halen, zodat we minstens 60 pizza’s kunnen bakken. Omgerekend is dat 4 euro per pizza. Mijn vraag aan u is, of u zo vrijgevend zou willen zijn om ons een aantal “pizza’s” te schenken. Met het aantal zaken dat ik benader, zou 10 pizza’s (40 euro) geweldig zijn. Maar minder (of meer) mag natuurlijk ook! Mijn dankbaarheid en zeker ook die van de kinderen zal enorm zijn.

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 250,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.