Permanente expositie ruimte.

Permanente expositie ruimte. | Geld inzamelen
 
 

Veel mensen vinden dat mijn probleem een luxe probleem is, maar voor mij is dit mijn leven. Ik zal proberen van een lang verhaal een zo kort mogelijk verhaal te maken, je mag altijd bellen, voor meer informatie. 

 

Als kunstenaar, designer, maker en technicus, ben ik altijd op zoek naar ruimte. Jammer genoeg kom je met een Wajong uitkering niet ver, daar kun je niet veel méér mee, dan net je vaste lasten betalen. Als je rijk bent en/of macht hebt, kan er heel veel meer!  

 

Jaren geleden had ik een groot atelier voor weinig geld in een Philips gebouw in Eindhoven. Dit was een soort van anti-kraak en net als bij alle anti-kraak, was dit dus ook een tijdelijke plek. Vanaf dat moment, ging het steeds slechter, alle ruimten erna, werden steeds duurder en ik moest dus steeds kleiner gaan huren voor hetzelfde geld met hetzelfde minimum inkomen. Met als gevolg, dat ik steeds meer van mijn spullen moest opslaan ergens in ruimtes die ook tijdelijk waren. Uiteindelijk heb ik een oplegger (vrachtwagen zonder trekker) gekocht om alles op te slaan, want geld voor opslag had ik ook niet meer. Na jaren rond te zwerven door Eindhoven met die oplegger, moest ik weg met dat ding, ze deden moeilijk over stallen i.p.v. parkeren. Ongeveer 3 jaar geleden heb ik een stuk bos gekocht, om mijn oplegger neer te zetten. Dit bos is mijn privé terrein, dus ik dacht dat het zo opgelost was. In die tijd heb ik ook een soort boomhut gebouwd en mijn bos vergroend met gratis planten, struiken en bomen, om er mijn eigen paradijs van te maken waar ik buiten de stad tot rust kon komen, om daar te gaan kamperen. Jammer genoeg kreeg ik pas een telefoontje van de lokale gemeente, dat ik daar niet mag staan met een oplegger, niet een boomhut mag hebben en er zelfs niet mag kamperen. Dat betekend dat ik nu een gigantisch probleem heb!! Als ik daar weg moet met de oplegger, betekend dat niet alleen dat ik ergens naar toe moet kunnen, maar ook dat ik dan heel mijn bos kapot moet rijden, om die er nog uit te krijgen. Als ik binnen 4 maanden mijn eigen bos niet uit ben, krijg ik ook nog een boete van min. 10000 Euro.  

 

Mijn grootste wens, is een permanente expositie ruimte vinden, waarbij ik alles kan uitstallen en tonen, wat ik nu heb opgeslagen, maar zo’n pand kopen, lukt niet zonder een paar ton aan geld. In de loterij heb ik alleen een paar sokken gewonnen, maar daar past niet zo veel in als in een oplegger. Wegens de Corona maatregelen, is er ook geen expositie mogelijk ergens, dus moet ik al die opbouw materialen ook opslaan en nemen dus ook ruimte in. Nu heb ik wel weer een (tijdelijk) atelier gevonden, maar die deel ik met een collega en betaal me daar ook blauw aan en daar past niet zo veel in, dus die is vol, net als mijn eigen huurhuisje en ik weet ook niet hoe lang ik daar weer kan blijven. 

Mijn werk verkopen is niet mijn hoofddoel, als ik een keer iets verkoop, is dat een bevestiging van mijn werk en mooi meegenomen, maar daar gaat het mij niet om, ik wil gewoon met de wereld kunnen delen wat ik gemaakt heb en mensen verwonderen, blij maken, bewust maken en inspireren!

 

Nu komt iedereen met de meest geniale oplossing: verkoop die spullen maar, of gooi alles maar weg. Daar had ik nou zelf echt niet aan gedacht zeg!! 

 

Ik ben een zeer veelzijdig persoon, met heel veel creativiteit, vindingrijkheid en handigheid en wil dat graag kunnen uiten. Als ik niet kan creëren, ben ik niet mezelf en voel mij leeg en zinloos. In al die jaren, ben ik al zeker 10x verhuisd en heb alle creativiteit die ik in mij heb, alleen maar gebruikt om oplossingen te vinden en problemen op te lossen. Ik heb echt de meest waanzinnige ideeën gehad om tot een oplossing te komen, ik heb zelfs aan Lufthansa gevraagd of ik 1 van de vliegtuigen die door Corona aan de grond staan in Twente, te mogen gebruiken als expositie ruimte. Ze vonden het een goed idée, maar ook daar is niets uit gekomen. Een oud treinstel had ik wel bijna geregeld, maar ik mocht van Prorail geen stukje spoor gebruiken om die neer te zetten. Zo heb ik zonder succes nog honderd dingen bedacht, waar ik niet mee verder kan. 

 

Spullen weg doen, kan natuurlijk altijd nog, maar dat is mijn laatste optie. Mijn spullen zijn niet alleen mijn kunst supermarkt, maar ook mijn inspiratie en voor een betere wereld gooi ik bruikbare spullen liever niet weg. Daar maak ik liever iets moois van. 

 

Misschien is het mogelijk, dat mensen mij kunnen helpen een pand te kopen waar ik mijn spullen kwijt kan maar ook permanent kan exposeren, zonder de angst te hebben, daar weer binnen korte tijd uit te moeten. Dit is niet alleen mijn probleem, maar ook van mijn collega kunstenaars. Naast mijn eigen expositie, wil ik graag ook ruimte bieden aan mijn collega's om daar wisselend te exposeren. Behalve exposeren, wil ik ook graag al mijn kennis delen met andere mensen en scholen. Aangezien ik bijna alleen maar gebruikte materialen gebruik, wil ik mensen leren hoe je creatief kunt recyclen. Het liefst stop ik mijn tijd, geld en energie in het maken van dingen, maar ik voel me net een vluchteling in eigen land die van het ene kamp naar het andere gestuurd word, zonder te weten hoe lang ik daar weer mag blijven. De gemeente heeft ons nooit willen helpen en heeft altijd grotere belangen. Een permanente plek zou mij veel rust en inspiratie geven! Voor meer informatie over mij en mijn werk, zie mijn website: 

 

www.technoart.nl                                                                      

 

Bedankt alvast voor het lezen van mijn zo kort mogelijke brief.        

 

Met vriendelijke groet.                                                                  

 

Chris Dierickx. 

 

06-42331080.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.