Geld inzamelen | Options, zorg voor zwangeren in armoede
 

Options, zorg voor zwangeren in armoede

Options Care Center, YFC Knysna S.A. Ondersteuning bij Crisis zwangerschap en HIV AIDS

Options Care Centre is een onderdeel van de Christelijke non profit organisatie Youth For Christ in Knysna, Zuid Afrika.

De mensen die de zorg van Options Care Centre ontvangen wonen vaak in townships waar veel armoede en geweld heerst en waar veel drugs en alcoholmisbruik is. Een erg onveilige omgeving voor vrouwen en kinderen. 

Crisis zwangerschap:

Het Options team ondersteunt meisjes/vrouwen die, veelal door verkrachting (60-70%), ongepland zwanger zijn en hierdoor in moeilijke situaties komen of zelfs op straat komen te staan. Veel vrouwen komen wekelijks naar Options Care Centre toe voor zwangerschapsbegeleiding en advies maar vooral ook voor een liefdevolle, vertrouwelijke en neutrale omgeving waarin ze ongedwongen kunnen beslissen over en werken aan hun toekomst.

HIV/AIDS

Options biedt ook een veilige plek voor mensen om te leren omgaan met de psychische impact van hun leven met HIV/AIDS. Ze geven advies over mogelijke behandelingen en ondersteuning. Ook de risico's die HIV/AIDS met zich mee brengen worden besproken om besmetting te voorkomen. Deze mensen worden liefdevol opgevangen en voelen hierdoor dat ze er niet alleen voor staan.

Preventie

Het Options team bezoekt scholen om sexuele voorlichting te geven en te informeren over HIV/AIDS en de risico's daarvan.

 

Alle verleende zorg door Options Care Centre wordt kostenloos aangeboden en kan worden gedaan door middel van giften! Wilt u ook een bijdrage leveren dan kunt u dat rechts op deze pagina doen.

Op 1 van de foto's staat een hutje waarin momenteel een meisje van 15 met haar baby woont. Zij wordt doormiddel van giften voorzien in de eerste levensbehoeften. 

Dit is nog maar een klein deel van het fantastische werk dat Options Care Centre/Youth For Christ doet. Klik op het filmpje om een indruk te krijgen van het werk van Options Care Center Knysna. Of ga naar de website van Youth For Christ South Africa

 

 Wij danken u hartelijk voor uw gift!

 


 
1 donatie
€ 15,00

Deze actie is gesloten.