Opstarten Café

Opstarten Café | Geld inzamelen
 
 
Het leukste café van het dorp openen

Het geplande pand voor het café staat al een aantal jaren leeg. Het is tot 3 jaar geleden altijd een kroeg geweest. Omdat ik speelde met de gedachte om iets voor mezelf te beginnen maar niet zeker wist of er wel vraag naar zou zijn, heb ik een oproep op Facebook geplaatst onder de "Inwoners van Hoevelaken". De vraag luidde: waar hebben we in Hoevelaken behoefte aan, wat missen jullie ? Er zijn heel veel antwoorden binnengekomen, 90% liet weten een gezellig café te missen, bestemd voor jong en oud. Een plek waar de jeugd in het weekend terecht kan om gezellig een drankje te doen,  waar iedereen welkom is en een gezellige uitstraling heeft. Een plek die overdag toegankelijk is voor de 30+ personen en waar je elkaar kan ontmoeten. In de antwoorden werd vaak ook meteen verwezen naar een pool- en dart gedeelte. 

Het meedenken en enthousiasme van de bewoners gaf een "verbonden" gevoel onder elkaar. Grotendeels hierdoor en de enorme behoefte eraan heeft me doen besluiten om mijn plan verder uit te werken. Hierna heb ik nog een oproep geplaatst met de vraag: “wat zou een goede naam zijn?” Momenteel  staat de teller op 325 reacties. Juist door de bewoners actief te laten meedenken en erin te betrekken gaat dit een groot succes worden. We gaan een laagdrempelige gezellig café openen. Aangezien we zelf sociaal en open zijn brengen we dit over op onze gasten. Iedereen is welkom, jong en oud. Jong en oud aan tafel laten zitten. Onze klanten zijn goud, door vanaf het begin de inwoners te betrekken, creëren we al een open relatie. 

Doel is een goedlopende en gezellig café te openen en te behouden. Voor de jeugd zullen er de thema avonden worden georganiseerd. Door de weeks worden er voor de ouderen bridge en klaverjas dagen georganiseerd. 1x in de week kunnen de ouderen Hollandse pot komen eten aan 1 tafel. Hierdoor blijft ook het sociale gedeelte voor de ouderen actief. Er zullen pool en dart wedstrijden en pokertoernooien worden gehouden. Overdag is er een loungegedeelte waar je onder het genot van een kopje koffie, een broodje en Limburgse vlaai lekker kunt chillen.

Het plan is om met de broodjeszaak van de buurman een lunchsamenwerking aan te gaan. Dus met de samenwerking hebben we een mooie win-win kans gecreëerd. Het café hoeft niet bezig te zijn met het maken van de broodjes en toebehoren en de gasten zitten in een gezellige omgeving te genieten van hun lunch.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
3 donaties
€ 30,00

Deze actie is gesloten.