Oprichting van een uniek 'Dier en Taal Centrum. | Geld inzamelen
 
 

Oprichting van een uniek 'Dier en Taal Centrum.

Dier en Taal Centrum Educatief centrum voor en door mensen, honden en paarden.

Dier-en-Taal Centrum

Welkom bij een uniek project! Een centrum dat taal en communicatie voor mensen, dieren en tussen mens en dier centraal stelt.

Anita van Adelsbergen is al jaren werkzaam als tolk/vertaler en als coach/gedragstherapeut voor mensen, honden en paarden. Veel mensen denken dat dit twee totaal verschillende ‘takken van sport’ zijn. Niets is echter minder waar! Ook tijdens de consulten met mensen, honden, paarden of allebei ‘vertaalt’ zij als het ware het gedrag het dier naar de eigenaren toe. Tevens wordt uitgelegd hoe het gedrag van baasjes door hun dier wordt geïnterpreteerd.

In Nederland gaat er veel mis in de communicatie tussen mensen onderling, maar ook tussen mensen en hun dieren. Dit is natuurlijk niet bewust. Vaak is er een hoop onwetendheid over het gedrag van dieren en over onze eigen handelingen en woorden. Het aanschaffen van een hond is tegenwoordig heel makkelijk. Op Marktplaats wordt van alles aangeboden, vaak goedkoper dan een ‘rashond’ van een erkende fokker, die vaak de moeite neemt om potentiële pupkopers enigszins te screenen. Anita is gespecialiseerd in het ras chow chow. De laatste paar maanden zijn het aantal chows op Marktplaats de pan aan het uitrijzen. Deze moeten vervolgens weer een nieuw huis zoeken met alle (gedrags) gevolgen van dien. Maar dit lot treft helaas ook andere rassen, dieren en paarden.

Anita heeft tot op heden haar twee ‘afzonderlijke’ bedrijven als apart bezien. Aan de ene kant Ciao Chow Translations (het vertaalbureau voor de talen Engels, Duits en Italiaans) en All Two Fours Animal & Human Wellness (gedragstherapie hond/ paard, sportmassage voor paarden, coaching voor mensen). Daar er een groot raakvlak tussen deze twee ligt, wil ze graag een unieke brug gaan slaan. Een plek in Nederland waar zowel mensentaal als dierentaal bij elkaar komen! Het ‘Dier-en-Taal Centrum’.

Voor dit project is Anita een Crowdfunding actie gestart. Wat is precies de bedoeling?

Met het geld dat via deze weg opgehaald kan worden, zal een locatie gezocht gaan worden voor dit unieke centrum. In dit centrum zullen afhankelijk van de donaties en beschikbare middelen, de volgende activiteiten gaan plaatsvinden:

 Het vinden en aankopen van een geschikte locatie, vermoedelijk in het oostelijke of noordelijke deel van Nederland. Wij gaan hiervoor op zoek naar een landelijke locatie, bijv. een boerderij met bijgebouwen (beheerderswoning), een stuk grond etc. Idealiter blijven wij binnen Nederland, mocht er echter een geschikt pand beschikbaar zijn nét over de grens, zullen wij dit overwegen.

De activiteiten die wij o.a. hopen te ontwikkelen:

Taallessen, cultuurlessen en coaching sessies voor mensen (eventueel met of zonder dieren) in een inspirerende doch rustgevende setting. De dieren in/rondom het centrum maken integraal deel uit van de ‘crew’. Waar mogelijk vangen wij een . hond (chow chow) of paard op van bijv. een opvang.

Bewustwordingssessies van houding en taal

Vertalingen en tolkdiensten

Bibliotheek waar men rustig kan werken / lezen

Café met thee, koffie en kleine versnaperingen

Mogelijkheid tot geven van muziek,- of (ver)taallessen door derden

Conferentieruimte voor seminars op het gebied van taal of dieren

Een belangrijke pijler van het centrum zijn de ‘huisdierkeuze workshops’: hier kunnen mensen deelnemen aan een workshop alvorens ze bijv. een chow chow, hond of paard willen aanschaffen. Middels educatie willen we (proberen) het aantal dieren dat later herplaatst moet worden te verminderen. Tevens zullen deze consulten waar mogelijk via telefoon/ Skype aangeboden worden.

Gedragstherapie sessies voor honden en paarden

Communicatie workshops (individueel en groep) over het verbeteren van de communicatie tussen mens en dier.

Het Dier-en-Taal Centrum is in tegenstelling tot veel andere soortgelijke bedrijven niet zweverig. Alhoewel het holistische aspect van gezondheid omarmd wordt, staat het team van het Dier-en-Taal centrum met beide benen op de grond. Daarnaast komen mensen uit verschillende achtergronden elkaar tegen, wat een leuke ‘kruisbestuiving’ kan geven!

Bent u een liefhebber van taal ? Of houdt u van dieren ? Ergert u zich ook aan de vele honden en paarden die door anderen op straat gezet worden, via Marktplaats of anderszins? Vindt u het goed spreken van taal een belangrijk aspect in het leven? Bent u zich bewust van het feit dat veel mensen juist onbewust leven? Houdt u van andere culturen en zou u een plek waar cultuurlessen gegeven worden willen stimuleren? Vindt u het bijzonder dat er een plek gaat komen waar mensen en dieren écht met elkaar in gesprek gaan komen en van elkaar kunnen gaan leren?

Steun dan dit unieke project in Nederland! De plek waar mens en dier echt tot elkaar kunnen komen. Via deze site kunt u doneren. Met een bedrag van 250.000 euro hopen wij een eind te kunnen komen. Deels via Crowdfunding, deels via (eventuele) partners en via een deel eigen middelen.

Alle donateurs (m.u.v. anonieme) zullen ‘een naam’ krijgen in het Centrum! Mocht het streefbedrag opgehaald worden, krijgen alle gevers een uitnodiging voor de opening. Doneert u meer dan 1000 euro dan zullen er speciale mogelijkheden komen voor een sponsorvermelding of een banner in een van de ruimtes in het centrum. Alle donateurs die gebruik willen gaan maken van de faciliteiten, kunnen rekenen op extra kortingen en acties.

Daar veel mensen hetzelfde idee hebben als Anita en haar Chow Chow, rekenen zij op uw steun, voor alle mensen en dieren van Nederland!

Alvast dank voor uw bijdrage!

Let op: voordat u uw bijdrage gaat geven, wijzen we er op dat Crowdfunding geen lening betreft. U gaat via uw donatie een gift geven. Op het moment dat er onverhoopt te weinig middelen binnenkomen, zullen wij ervoor zorgen dat een of meerdere van onze activiteiten kunnen gaan starten. Als dat financieel niet mogelijk is, zullen wij het ingelegde geld aan instellingen schenken die zich inzetten voor honden, paarden of taal en cultuur.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

1 donatie
€ 10,00
72 dagen te gaan