Oprichting stichting slachtoffers kindermisbruik.

Oprichting stichting slachtoffers kindermisbruik. | Geld inzamelen
 
 

Beste mensen en lieve donateurs,

 

Mijn naam is Marc Borger 54 jaar uit Zwolle, initiatiefnemer en oprichter Stichting Navigatie.

Helaas ben ik onlangs (tijdelijk) arbeidsongeschikt geraakt door problemen aan mijn hart, 3 vernauwingen in mijn kransslagaders zijn verholpen door stents.

Ben het grootste gedeelte van mijn leven werkzaam geweest als kleine ondernemer in de bouw, tot voor kort. Artsen hebben mij het advies gegeven niet verder te gaan met die werkzaamheden om de risico's welke dat werk voor mij met zich meebrengt te reduceren.

Dit heeft mij doen besluiten om een sluimerend idee daadwerkelijk uit te gaan voeren. Verderop krijgt u uitleg wat de stichting gaat doen voor jonge slachtoffers van misbruik en/of mishandeling.

Momenteel ben ik al mijn tijd in de oprichting van de stichting aan het steken, alle zaken welke achter de schermen dienen te gebeuren ben ik in kaart aan het brengen, contacten leggen, ondernemingsplan aan het opstellen etc etc. De werkzaamheden welke ik op voorhand al kan doen worden uitgevoerd.

Vind het erg leuk en ben goed gemotiveerd, de stichting gaat er komen..! 

Helaas is/was het voor mij als kleine ondernemer nagenoeg niet mogelijk mij te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, een probleem waar de meeste kleine ondernemers mee zitten. Dit resulteerd nu in een stagnatie van inkomen waardoor de aanloopkosten voor de stichting niet of lastig te betalen zijn.

Heb voor ons gezin een BBZ-uitkering aan kunnen vragen bij de gemeente Zwolle. Waardoor de normale lasten binnen ons gezin geregeld zijn. deze uitkering is echter net genoeg maar niet hoog genoeg om ook nog de aanloopkosten voor de stichting te dekken.

Hierbij vraag ik uw hulp. 

Om de stichting op te kunnen richten heeft de stichting bestuursleden nodig en dienen die samen met de statuten ingeschreven te worden via een notaris bij de KVK. Vacatures voor het bestuur heb ik uitgezet bij NLvoorelkaar en Zwolledoet.

Mocht het u leuk lijken om middels een functie de doelen van de stichting te steunen vraag ik u de openstaande vacatures te bekijken en te reageren.

De administratie moet ingericht worden, de website moet gelanceerd worden en de notaris betaald worden.

Tussentijds bezoek ik aanbieders van een eventueel geschikte boot om deze te inspecteren en in een later stadium aan te kunnen schaffen.

Ik volg nu opleidingen om bevoegd met deze slachtoffers te kunnen werken en varen, waaronder vaarbewijzen, marifoon en radar opleidingen. 

Allemaal zaken welke niet kosteloos uitgevoerd kunnen worden maar essentieel zijn om inhoudelijk de stichting gestalte te geven.

Zodra de Stichting is ingeschreven en haar ANBI status heeft ontvangen kunnen wij via subsidies, giften en crowdfunding onze financiele middelen regelen.

Alle donaties welke opdat moment ongebruikt zijn zullen worden gestort op de bankrekening van de stichting en u ter inzage worden aangeboden.

 

Wat gaan wij doen als stichting Navigatie,

Stichting Navigatie geeft jonge slachtoffers van kindermishandeling en/of seksueel misbruik de mogelijkheid middels zeetochten om tot zichzelf te komen en onder begeleiding te werken aan hun persoonlijke koers door het aanreiken van mentale  navigatieinstrumenten tijdens het ervaren van de dynamische rust welke open zee te bieden heeft. In een ongedwongen setting wordt hen geleerd te navigeren door hun leven wanneer hun koers onduidelijk is of wordt door de trauma's welke opgelopen zijn.

Om deze slachtoffers niet tussen wal en schip te laten vallen willen wij de loopplank zijn om hen veilig en doelgericht door het leven te laten gaan. Wij willen hen leren hun koers te houden zodat zij niet aan de verkeerde kant van de maatschappij op de klippen lopen.

Mocht u meer informatie willen of geintresseerd zijn in een samenwerking met Stichting Navigatie kunt u mailen naar contact@stichtingnavigatie.nl of bellen met Marc 0614388766.

 

Help ons helpen alstublieft!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 5,00
Doel: € 7.500,00
0%