Op weg naar Gambia voor beter onderwijs

Op weg naar Gambia voor beter onderwijs | Geld inzamelen
 
 
The Smiling Kroosjes op weg naar Gambia voor een nieuwe school

Wij, Loes en Martin, komen al verschillende jaren in Gambia. De vriendelijkheid van de mensen, hun altijd vrolijke lach en het alles delen met elkaar heeft ons geraakt en besmet met het Gambia virus.

Gambia is een erg arm land en hun inkomsten zijn grotendeels afhankelijk van het toerisme. Zeker in de binnenlanden is er nog grote armoede. Goed onderwijs is niet vanzelfsprekend, en schoon drinkwater ook niet. Wij ondersteunen al jaren een paar gezinnen met kleine dingen. Nu gaan we een groter nieuw avontuur aan, een busje naar Gambia rijden dat daar wordt geveild om een goed doel te steunen.

Het goede doel is Stichting “Kans voor Gambia”.  Deze stichting heeft in 2019 een mooie kleuterschool in Farato geopend, die zij in één jaar tijd bouwden. Nu willen ze een primary ( lagere ) school gaan bouwen en daarvoor is dus veel geld nodig. Wij gaan helpen om dat geld bij elkaar te krijgen.

Wat vragen wij?

De bedoeling is om sponsorgeld op te halen voor de kosten van: aanschaf auto, onderhoud, belastingen, douane, brandstof etc. Naast het geld dat wij er zelf in stoppen is er een gat van zo'n € 4000,-. Door middel van sponsoring willen we dit bij elkaar krijgen. 

Wij hebben een  Mercedes Vito uit 2002 gekocht, die daar waarschijnlijk meer geld gaat opleveren dan de aanschafprijs hier. De auto wordt op een veiling verkocht en met de opbrengst wordt het project ondersteund.

Daarom willen we jullie vragen om iets voor het goede doel te betekenen. We hopen bij elkaar zo'n €4000,- op te halen. Dit zal ongeveer gelijk zijn aan de opbrengst van de geveilde auto. Met andere woorden: de sponsoring gaat indirect door naar het goede doel.

Wilt u meer informatie kunt u ons mailen loes.kroos@gmail.com

We willen u Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 4.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.