Onze laatste wens is herinneringen maken | Geld inzamelen
 
 

Onze laatste wens is herinneringen maken

Wie helpt ons om de laatste maanden van Daniël zijn leven samen te genieten thuis

Wij zijn Daniël(30) Levi(5) en Mariëtte(28).
Daniël is ziek. Hij heeft kanker en is uitbehandeld. Onze laatste wens is om samen zo veel
Mogelijk mooie herinneringen te kunnen maken als gezin. Daarvoor wil Mariëtte graag uit huis letterlijk herinneringen maken in haar atelier. Nu voor onszelf en later ook voor anderen.

In 2015 hoorden we, dat Daniël dikke darm kanker heeft. Dit bericht kwam uit het niets en sloeg in als een bom. Ons hele leven kwam op de kop te staan. Ons zoontje was toen nog maar 2 jaar oud. Daniël wilde toen eigenlijk heel graag bij zijn vader in het bedrijf zoveel mogelijk leren om het later van zijn vader over te kunnen nemen. Maar hier zette de kanker een hele grote streep doorheen. Ik, Mariëtte was net begonnen als zelfstandig onderneemster. De diagnose was natuurlijk niet wat we in ons hoofd hadden voor ons gezinnetje. Opeens liep het heel anders.

Sinds toen zijn we in een achtbaan beland. Een tijd van operaties en behandelingen brak aan. In eerste instantie zou het te genezen zijn. Helaas hoorden we in mei 2016 dat dit niet meer lukt. Toch is Daniël blijven vechten om zo lang mogelijk fit te blijven voor ons gezin en voornamelijk onze zoon Levi. Het ergste voor Daniël is dat hij weet dat hij Levi niet ziet opgroeien. Toch pakten we het gewone leven zo goed mogelijk weer op. In de hoop dat we nog enorm veel jaren samen kunnen zijn. Ik zette mijn bedrijf voort. Maar dat wordt steeds zwaarder.

Afgelopen week hoorden we dan toch, na ruim 2 jaar vechten dat de chemo’s niet meer voldoende werken. We merkten dat Daniël zijn lichaam op begint te geven. Dat is confronterend en zwaar. Toch kwam de CT- uitslag van afgelopen week enorm hard aan bij ons allemaal. De kanker is ineens heel snel uitgezaaid. De volgende dag kwam ook bij mij de boodschap binnen. Het idee ging al enige tijd door mijn hoofd om mijn huidige bedrijf te beëindigen als het thuis slechter zou gaan. Ik heb dan ook deze week de knoop doorgehakt om mijn huidige bedrijf te beëindigen en thuis te zijn bij mijn gezin. Een heel eng idee maar het voelt goed. Ik wil nu vooral aanwezig zijn voor mijn gezin maar ook zelf aan de slag om alles een plekje te gaan geven en me voor zover dat gaat, voor te bereiden op wat er komen gaat.

De laatste maanden was ik bezig met het verzamelen van tastbare herinneringen voor later. Voor mezelf, voor Levi maar ook voor Daniël zijn broers en ouders en vrienden. Zo kwam memory-casting op ons pad. Het 1 op 1 namaken van lichaamsdelen zoals onze handen op de foto. Met alle details die er met het oog zichtbaar zijn. Elk litteken, adertje en natuurlijk elke vingerafdruk is hierop te zien én te voelen. Ik ben hierdoor gefascineerd geraakt en hiermee aan de slag gegaan. Afgelopen maand hebben Daniël en ik veel gepraat en besloten dat ik hier ooit mijn werk van ga maken. Thuis een atelier inrichten en vanuit huis herinneringen creëren. Ik heb de stap gezet om me aan te melden voor een opleiding hiervoor nu ik al flink wat geoefend heb met onze eigen handen. Want onze gezamenlijke droom is het, dat ik me als mijn man er niet meer is, volledig kan storten op de zorg van onze zoon maar ook flexibel vanuit huis kan werken. Ik wil graag iets kunnen betekenen voor een ander maar daarin wel flexibel kunnen zijn. Dat ik dan ook nog met mijn handen iets speciaals kan maken, is ontzettend mooi.

Voor onze droom om de laatste maanden samen te kunnen doorbrengen en om een atelier aan huis te beginnen, heb ik een doneer actie gestart. Met deze actie wil ik geld inzamelen voor de opleiding die op 18 mei start maar natuurlijk ook voor het openen van een atelier aan huis in 2019. Ook wil ik een jaar lang zoveel mogelijk gaan oefenen. Ik hoop dan vanaf 2019 hiermee aan de slag te kunnen in mijn eigen atelier. En natuurlijk is het vooral mijn droom, om voor onszelf nog heel veel tastbare herinneringen te kunnen vastleggen in de tijd dat dit nog kan en hiervan te genieten.

Het idee om een gift te vragen van mensen die ik niet ken en er misschien niets voor terug te doen past niet bij mij. Ik sta al een tijd ingeschreven op deze pagina maar de stap durfde ik nog niet te zetten. Daarom heb ik het idee om hulp te vragen en aan te nemen maar er ook iets voor terug te doen.

Met elke gift zijn we natuurlijk enorm blij.

Giften tot €150,- nemen we aan zonder tegenprestatie.

Giften tussen €150,- en €250,- daarvoor ga ik een handbeeld maken van 1 persoon.

Bij elke gift van €250,- ga ik een handbeeld voor je maken van maximaal 2 handen.

Bij elke gift van €350,- ga ik een handbeeld voor je maken van maximaal 3 handen.

Bij elke gift van €450,- ga ik een handbeeld voor je maken van maximaal 4 handen.

Bij elke gift van €550,- ga ik een handbeeld voor je maken van maximaal 5 handen.

De pose en afwerking is in overleg.

Ons doel is €10.000,- waarvan €3.000,- naar de opleiding zal gaan, een deel ter overbrugging dat ik geen inkomsten ga hebben nu ik tijdelijk thuis ben zonder inkomsten en naar de inrichting van het atelier en het casten van de eerste beelden.

De casting-afspraak hiervoor gaan we maken in 2019, zodat ik je kwaliteit kan leveren. Dan is de opleiding afgerond, het atelier klaar en de benodigde ervaring is er dan ook.

Ik hoop dat je ons wilt helpen bij onze laatste wens en dat ik jou hiervoor een tastbare herinnering mag teruggeven met jouw dierbaren.

Liefs van Mariëtte en natuurlijk ook enorm veel liefs van Daniël en Levi

 

wil je ons zien op een interview dat we mochten geven als herinnering voor Levi? Dan zie je de link ook staan.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

1 donatie
€ 10,00
Doel: € 10.000,00
0%

Deze actie is gesloten.