Onze cliënt wilt ook graag op vakantie | Geld inzamelen
 
 

Onze cliënt wilt ook graag op vakantie

Help deze cliënt zodat hij ook op vakantie kan.

Geachte lezers

Door zeer grote omstandigheden en ruzies in de familie, kan deze cliënt vanuit begeleid wonen  Regersdaal niet met zijn ouders op vakantie. Wel is het mogenlijk om aangepaste begeleiding te vinden voor Ramon. Echter hebben wij daarvoor geen vrijwilligers. Wij hebben ook niet genoeg geld, doordat de PGB voor hem is ingekort, en ook omdat de vakanties niet bedoeld zijn vanuit de PGB. Ondanks alles zou deze cliënt heel graag op vakantie willen, wandt hij is al een jaar niet meer op vakantie geweest.

Ons doel is ongeveer 800 Euro te berijken.  Deze cliënt wilt graag met zijn Begeleider Kevin op vakantie in een huisje op een camping plaats bij Remouchamps, in de Belgische Ardennen voor 8 dagen.

Wij hopen op u steun, zodat Ramon toch deze zomer met zijn Begeleider naar de Ardennen kan. Wij zullen ook op deze pagina een aantal fotos plaatsen van de vakantie, als de opbrengst gelukt is vanuit onze doneeractie.

Hieronder vindt u nog wat informatie van onze cliënt Ramon.

Waarom wordt de zorgverlener ingehuurt voor de vakantie, en waarom hebben wij geld nodig voor de hulp verleners.

- Begeleiding tijdens vakantie

- controle op persoonlijke hygiëne

- Ontbijt met mij mee anders eet ik niet of verkeerd of op verkeerde tijden

- Zij luncht met mij, anders eet ik niet of verkeerd of op verkeerde tijden

- Zij helpt soms bij communiceren. Soms kan ik moeilijk aan anderen uitleggen wat ik bedoel, zij   helpt hier bij.

- Hulp met boodschappen. Ik koop vaak te veel en slechte producten.

- Zij leert mij hoe ik goed moet afwassen en opruimen

- Bij social media zorgt zij dat ik niet geweld zie of ongewenst materiaal. Zij verteld wat mag en niet mag.

- Helpt herinneren aan zaken die ik moet doen, mijn korte termijn geheugen is zwak.

- Uitstapjes maken, en dat hij niet te veel zakgeld uitgeeft aan speelgoed en snoep.

- Wandelen en gezond af en toe op de fiets ergens naar toe.

1. Persoonsbeeld

Ramon voelt zich ondanks zijn volwassen leeftijd niet als een volwassene, maar als een kind of een jongere. Zijn gezichtsuitdrukking is vaak verlegen. Remon zijn stem is vrij zacht, hoog en soms wat monotoon. Hij voelt zich verbonden met kinderen tussen de 9-12 jaar en gaat daar het liefst ook mee om. Hij wil naar school, heeft hobby’s die kinderen van die leeftijd ook hebben en gaat naar kinderclubs (trampoline springen en creatief).

2. Cognitief ontwikkelingsniveau

Ramon heeft een lichte verstandelijke beperking (VIQ 77 & PIQ 76; TIQ 74, WAIS 2000. Remon scoort beter op de visuele onderdelen, auditieve opdrachten blijven minder goed hangen. Zijn korte termein geheugen is minder goed ontwikkeld. Lange termein geheugen lijkt wel goed. Hij kan moeilijk betekenis geven aan zaken die zijn ervaring of dagelijkse praktijk te boven gaan. Remon leeft voornamelijk in het hier en nu. Remon heeft in de loop van zijn leven veel vaardigheden aangeleerd om zich redelijk zelfstandig in zijn huis en de omgeving te redden.

3. Emotionrrl ontwikkelingsniveau

Ramon heeft autisme (psychiatrisch functioneren), wat sterk bepalend is voor zijn emotioneel functioneren. Ramon is door het autisme erg gevoelig voor de omgeving en voor stemming van andere mensen. Dat maakt hem heel kwetsbaar.

Vandaar is het van grote belang dat er via de doneeractie geld ingezamelt wordt, zodat de hulp verlening voor Ramon betaald kan worden tijdens ze vakantie. o

Met vriendelijke groeten aan iedereen die ons wilt helpen.

Ramon en alle hulp verleners.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

1 donatie
€ 10,00