Ons laatste redmiddel

Ons laatste redmiddel | Geld inzamelen
 
 

Hallo, 

Allereerst wil ik jullie alvast hartelijk bedanken voor het lezen, en na het lezen hoop ik op een steuntje in onze rug en zal ik u erg dankbaar zijn. 

Ik zou graag geld willen inzamelen voor mijn partner. Ik kom niet graag in de bekendheid maar soms is er geen andere oplossing en zou ik onze schaamte aan de kant moeten zetten.

Zelf heb ik door mijn ex partner in de schuldsanering gezeten,een erg lang verhaal. Doordat het met mij niet goed ging zowel lichamelijk en geestelijk niet door de stress kon ik mijn financien niet meer op orde houden en heeft hij alles op mijn naam gezet. Hij heeft mij en onze 2 kinderen in de steek gelaten, hij is er vandoor gegaan, ook nooit weer terug gekomen voor de kinderen. Ditzelfde heeft hij ook gedaan bij een eerdere ex, alleen ja je was verliefd en kreeg deze inzicht pas toen het mij ook overkwam. Doordat hij alles op mijn naam gezet had wat betreft de vaste lasten en andere dingen waren alle schulden voor mijn rekening en is hij met een schone lei weggegaan. Door alle stress begon ik mij op een dag niet goed te voelen en heb 112 gebeld. Ik bleek een zware hyperventilatie aanval te hebben gepaard met een black out. Hier door heb ik angst en paniekaanvallen gekregen waar door ik de deur niet meer uitdurfde zonder iemand bij me te hebben. Uiteindelijk heb ik hier voor medicatie gekregen omdat het mijn leven beheerste. En er werd chronische hyperventilatie vastgesteld door de huisarts. Ik ben dus erg stress gevoelig en zonder mijn medicatie krijg ik weer veel last van angst en paniek aavallen, mijn hyperventilatie.

Ik begon weer van dingen te genieten en zat in de bewind zodat ik ook even rust in mijn hoofd had. En de juiste hulp om mij heen zodat ik er over kon praten.

Maanden later ontmoette ik mijn huidige partner. Maar ook hij zat met iets. Hij had de wahjong (nu inmiddels niet meer, omdat hij een baan heeft van 40uur). De UWV had hem jarenlang teveel uitbetaald, waar hij geen overzicht over had, gezien zijn moeder zijn geld beheerde. Mijn mening,je had moeten weten dat hij teveel kreeg. Ook omdat je een brief krijgt met wat de hoogte van je maandbedrag is. Maar goed, hier was zij mee bezig om dit af te betalen. Het te veel uitbetaalde bedrag was bijna 7000 euro. Hij woonde op dat moment nog thuis. Er werd 540 euro per maand afbetaald, en hij had net 4 maand afbetaald van de bijna 7000 euro. Hij zou dus nog ongeveer iets meer als een halfjaar moeten aflossen en dan was hij klaar. Mijn partner wou het geld zelf in beheer,omdat hij er zelf niet veel vertrouwen in had en wou ook zeker weten dat er niet met zijn geld gerommeld zou worden. Hij is naar de bank gegaan, om zijn gegevens zoals telefoon & email te veranderen + de code en wachtwoord van internetbankieren. Al binnen 10 minuten kreeg hij telefoon van zijn moeder met wat hij wel niet gedaan had. Ze had een automatische SMS van de bank gekregen dat zijn gegevens waren veranderd. Deze jongen is een volwassen man van 22 jaar toen,en weet echt wat hij doet. En wil daar ook naar behandeld worden. Helaas kreeg hij deze kans niet. Hij kreeg als antwoord dat hij zich maar meteen kon uitschrijven thuis en bij mij moest inschrijven. We waren toen net een halfjaar samen. Inschrijven bij mij mocht niet van de bewind omdat ik geen nieuwe schulden mocht maken. Officieel samenwonen zouden wij gaan doen, maar niet eerder tot hij de schuld van UWV had afbetaald. Doordat hij zich meteen kon uitschrijven en geen andere woonplek had heeft hij zich per direct bij mij moeten inschrijven, waardoor mijn bewind in de knoei kwam. Hier waren zij absoluut niet blij mee en meteen werd de afbetaling van UWV stopgezet omdat dit niet betaald kon worden. Zij moesten alles opnieuw herberekenen wat betreft de vaste lasten en toeslagen. Dit kostte hun nodige tijd en kon eerst zijn vaste lasten, zoals zorg en telefoon niet betaald worden omdat ik geen nieuwe schulden mocht maken. Dus alleen mijn eigen vaste lasten werden van zijn geld betaald en mijn uitkering werd meteen stopgezet omdat ik was gaan samenwonen. De reden dat ik een uitkering had gekregen was om mijn gezondheid, ik was mijn vaste baan kwijtgeraakt waar ik 8 jaar met plezier gewerkt had. Deze uitkering zou ik een jaar krijgen en daarna zouden ze mij gaan helpen om passend werk te vinden. 

Alles was geregeld en na 3 jaar,kon ik eindelijk uit de bewind. Intusssen was alles wat rustiger, hebben wij beide een leuke baan waar we alle dagen met veel plezier heengaan. Mijn partner werkt 40uur en ik werk 27.5uur, ik begin vroeg en begin van de middag ben ik vrij zodat ik er 's middags voor onze 3(we hebben samen nog een dochtertje gekregen)kinderen kan zijn. Maar er bleef nog een schuld over, waar wij mee verder moesten en dat was van mijn partner. Doordat deze schuld van het UWV niet betaald werd door de bewind en zij ons vertelden dat ik en mijn partner nog 8 andere schuldeisers zou moeten hebben, doordat in het begin niet alles betaald kon worden van hem toen hij bij mij kwam intrekken, leek het hun verstandig om op mijn partners naam nog even 3 jaar in de bewind te gaan zitten. Hier ging ik niet mee akkoord, ik vertrouwde het niet en heb gevraagd aan de bewind of zij mij alle schuldeisers met de schuldenlijst konden toesturen. Na lang gewacht te hebben op hun zo gezegd zo gedaan. Ik kreeg de lijst uiteindelijk toch. Ik heb alle 9 schuldeisers rondgebeld en alles tot de puntjes uitgezocht. Bleken er van de 9 schuldeisers, 2 over te blijven. Die andere 7 waren geen schulden meer. Dat was afbetaald.

De andere 2 waren inderdaad de UWV dat wist ik. Die andere weet ik zo uit mijn hoofd niet meer maar die kon ik zo betalen. Dus bleef er 1 over, het UWV. Intussen was deze schuld weer opgelopen als hoeveel het was, omdat het niet betaald werd, rentes etc. Wij kregen een rechtzaak over de beeindiging van de bewind. Ik heb alles zwart/wit op papier gezet en alles op tafel gegooid. Wel kreeg ik de vraag waarom ik in de bewind gekomen was omdat ik nu alles zo goed onder controle had en had uitgestippeld. Ik heb uitgelegd hoe dat gebeurd is en dat ik me nu weer goed voelde om alles zelf te kunnen. Ik ben ook erg perfectionistisch. In de rechtzaal waren ze ook niet echt te spreken over de bewind. 

We hadden gewonnen voor ons gevoel want we waren er uit en mochten het zelf doen. Dit was vorig jaar mei. Ik had meteen een lijst gemaakt met de inkomen en uitgaven en heb een regeling getroffen met UWV om een vast bedrag af te lossen. 

Er kwam intussen een nieuwe rekening binnen van de belasting dienst. Weer kon ik een fors bedrag terug betalen van over de 1000 euro. De bewind had een rekenfout gemaakt vanwege de toeslagen. Doordat wij beide een baan hadden moesten de toeslagen ook worden veranderd. Ze hadden te weinig doorgegeven. En dus had ik teveel aan toeslagen ontvangen. Ook dat kon ik nog even terugbetalen. Ook daar voor een betalingsregeling aangevraagd. Dat los ik elke maand af. 

Ook kwam er nog even een rekening binnen van januari 2021 die de bewind nog niet had betaald. Deze was iets van 350 euro. Prima joh..kan er ook nog wel even bij. En zo waren er nog een paar. 

Wij merken dit alles aardig in de portomonnee nu alles duurder wordt. Bij ons zijn de gasprijzen flink gestegen, zoals bij iedereen, benzineprijzen, ook ivm ons werk en kinderen zijn we onze auto nodig, de boodschappen. Het is verschrikkelijk. 

Ik ben er weer kapot van, ik ben moe, op, verslaap me omdat ik alleen maar aan het denken ben. Ik schaam mij en wil me verhaal niet delen. Maar ik heb geen andere keus meer omdat ik hier anders niet meer uit kom. In de schulden door iemand anders. er door deze dure tijden niet meer uit kunnen komen. Het enige wat ik graag wil is hier uit komen zodat ik weer een schuldsanering kan voorkomen. Maar na 7 a 8 jaar totaal dan ook echt met een schone lei kan beginnen. Waar ik al blij mee ben is dat als ik mijn vaste lasten betalen kan, boodschappen en wat sparen kan voor als er onverwacht wat binnenkomt. 

 

Majorie Visker
28-07-2022

28-07-2022

Eerder vandaag was ik bezig met het uittypen van mijn/ons verhaal. Om het net verder af te willen maken zie ik dat mijn hele verhaal verdwenen is en mijn doneeractie er al op staat.

Ik zal helaas alles opnieuw moet uittypen 😪 dit zal ik vanavond gaan doen. 


0 donaties
€ 0,00
Doel: € 10.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.