Ondersteuning slachtoffer

Ondersteuning slachtoffer | Geld inzamelen
 
 

Beste mensen,

Een goede vriendin van mij, woonachtig in Zuthpen is hulpbehoevend en krijgt via thuiszorg 1 keer in de week ondersteuning. Omdat zij niet mobiel is en daardoor niet haar eigen boodschappen kan doen wordt dat door de hulp gedaan. Echter vorig jaar tijdens de vakantie van de hulp heeft mijn goede vriendin de buurman gevraagd om voor haar de boodschappen te doen. Deze buurman heeft zich voorgedaan als zeer attent en was ook een echte charmeur. De boodschappen zijn gedaan door deze meneer, echter heeft mijn goede vriendin ook de pincode gegeven aan hem in het volste vertrouwen.

In de week van de vakantie vorig jaar in Juni van de hulp heeft deze "attente" buurman in totaal 5.500 Euro van haar rekening gepind in 5 dagen tijd. Er is aangifte gedaan bij de politie van dit feit, echter vanwege het feit dat er geen beelden meer beschikbaar waren van de pin acties van de buurman besloot de polite en de rechter dat er geen wettig bewijs was. Het argument was dat mevrouw vrijwillig haar pas en pincode aan meneer heeft gegeven. Dit klopt technisch, maar met de uitdrukkelijke instructie om boodschappen te doen, en niet om, om maar eens een voorbeeld te geven om 11 uur s'avonds nog te gaan pinnen. Toen ik haar vroeg wat er gebeurd was en hoe gaf ze aan dat ze in deze week de pinpas regelmatig kwijt was.

Mijn goede vriendin heeft al jaren last van trauma's en is daardoor in een isolement gekomen. Ik behartig nu haar administratieve zaken, die nu bijna onder controle zijn, hierdoor kwam ik er ook achter dat er gelden gepind waren, in totaal dus 5.500 euro. Om te voorkomen dat zij in de financiele problemen komt heb ik deze actie opgezet daar ik alle vertrouwen in de rechtspraak in Nederland verloren heb.

Zij heeft nu alle vertrouwen in de mens verloren, en dat gaat mij aan het hart. Middels deze actie wil ik haar laten zien dat er nog mensen in Nederland zijn die om een ander geven.

Ik hoop dat er in ieder geval een klein bedrag bij elkaar gebracht kan worden voor haar en dank alvast aan een ieder die gaat doneren.

 

Alvast heel erg bedankt!

 

Gerrit LagewegEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.