Oma, mama en mens met darmkanker

Oma, mama en mens met darmkanker | Geld inzamelen
 
 

In december 2019 zijn we erachter gekomen dat mijn moeder (49) uitgezaaide darmkanker heeft. De artsen raadden toen een HIPEC operatie aan. Dit is een grote buikoperatie waarbij ze de zichtbare tumoren verwijderd hebben en vervolgens de buikholte met een verwarmde chemospoeling hebben behandeld. Dit was een zware operatie, maar na een aantal weken mocht mijn moeder naar huis en in de tijd die daarna volgde zat de focus vooral op herstel. 

Ongeveer een jaar later komen wij er bij de vaste controle achter dat de kanker weer is gaan groeien. Dit keer was zo een grote operatie als HIPEC niet meer mogelijk, omdat de uitzaaiingen nu ook op andere plekken zaten. De enige behandeling die nog mogelijk was bleek palliatieve systemische chemotherapie. De behandeling sloeg aan. Het ging goed en een tijd lang hebben we hier genoegen mee genomen. Totdat na een therapiepauze de ziekte weer begon te groeien. 

Na online gezocht te hebben naar alternatieven en mogelijkheden stuitte we op de PIPAC behandeling aan die gegeven wordt in Gent. PIPAC is een techniek, waarbij er tijdens een kijkoperatie de chemotherapie direct in de buikholte wordt gebracht. De chemotherapie wordt in de vorm van een gas onder hoge druk in de buik verneveld, waardoor de chemotherapie lokaal goed kan doordringen in de kankercellen. Met deze combinatiebehandeling, operatie combineren met chemotherapie, hopen ze dat het effect van elkaars werking zal versterken. In Nederland wordt PIPAC alleen binnen wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd. Dit betekent voor haar dat de behandeling nog door geen enkele Nederlandse verzekeraar wordt vergoed. Wachten totdat deze behandeling in Nederland wordt goedgekeurd is helaas geen optie. Die tijd heeft ze simpelweg niet. 

Wij hopen dat de PIPAC behandeling in combinatie met de chemo een mooie combinatie zal vormen. Met hulp van familie en vrienden hebben wij het bedrag van de eerste PIPAC behandeling bij elkaar gekregen. Terwijl ik dit typ ondergaat mijn moeder nu voor het eerst de operatie. De oncologen adviseren om in ieder geval met drie operaties te beginnen. De operatie zelf kost €4700. Daarbij zitten er nog vervoers- en verblijfskosten dus per keer zijn we ruim €5000 euro kwijt als niet meer. Het is aangeraden om hiernaast nog hyperthermie behandelingen te ondergaan. Dit zijn warmte behandelingen. Hyperthermie bestrijdt kankercellen met warmte. Één hyperthermie behandeling kost ruim €315. Het is aangeraden om dit rond elke nieuwe chemokuur te doen. In ons geval is dit 2 tot 3 keer per maand. 

Om haar te helpen, zijn wij als familie een crowdfunding gestart. Bij deze vragen wij hulp van lieve en begripvolle mensen, om haar deze behandelingen te kunnen geven. Wij, als familie, hopen dat u een bijdrage wilt leveren en alvast dank als u iets gaat geven! Wij hopen ook dat u dit bericht zo veel mogelijk wilt delen, zodat we meer mensen kunnen bereiken. Alle kleine beetjes helpen!

Onze dank is groot! Moge Allah elke cent die jullie ons schenken vertienvoudigd aan jullie terugschenken. 

Houda el Bardai
15-12-2022

Hierbij een kleine update. Inmiddels is de eerste operatie achter de rug en is mijn moeder gestart met de chemotherapie. De eerst operatie is alhamdoulilah goed verlopen. De tweede operatie staat alweer op de planning op korte termijn. Voor nu sluit ik de doneeractie, omdat wij genoeg hebben voor de aankomende twee operaties. De kans bestaat dat er later blijkt dat er meer operaties nodig zijn, maar dat zien we als het moment daar is. Voor nu wil ik iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd. Moge Allah jullie rijkdom vermeerderen en jullie in de beste gezondheid laten verkeren. 


350 donaties
€ 10.826,00

Deze actie is gesloten.