Oma's soep Rotterdam

Oma's soep Rotterdam | Geld inzamelen
 
 
Help Oma's soep Rotterdam

Lieve donateur,

Oma’s soep is een jonge start-up die graag kennis met u wil maken. Ons doel is om door heel Nederland jong en oud samen te brengen, met als duurzame bijkomstigheid hierdoor ook minder voedsel te verspillen. Deze soep wordt namelijk gemaakt door ouderen volgens hun geheel eigen authentieke recepten onder verantwoordelijkheid en naar aanwijzing van studenten. Doormiddel van Oma's Soep Rotterdam willen wij ouderen die eenzaam zijn en in isolement leven helpen. Wij bieden hen een wekelijks doel met een fijne en zinvolle dagbesteding waarbij leuke contacten worden gelegd en weer blije momenten ontstaan. En niet te vergeten wordt er heerlijke soep gemaakt en gegeten, Oma’s Soep.

Eenzaamheid:

Met Oma’s soep maken studenten samen met ouderen gezamenlijk soep in lokale buurthuizen. Met enthousiaste jonge vrijwilligers zet Oma’s Soep zich in om zoveel mogelijk ouderen door heel Rotterdam een zinvolle en leuke dagbesteding te geven. Tussen het koken door wordt er volop gekletst, gelachen en worden mooie verhalen verteld van vroeger en nu. Oma’s Soep wil zo ouderen en bejaarden uit hun mogelijke isolement halen, eenzaamheid is op die leeftijd een serieuze kwestie. Na het bereiden van verschillende heerlijke soepen (volgens oud recept van de Opa’s en Oma’s) worden deze gezamenlijk gegeten. Het hoogtepunt van een gezellige en enerverende dag!

Voedselverspilling:

Met Oma’s Soep wordt een bijdrage geleverd aan het verminderen van voedselverspilling. De soep wordt gemaakt van groente die nog goed en eetbaar is maar niet aan bepaalde kwaliteitsstandaarden voor de verkoop voldoet. Zo is iedere soep uniek en zet Oma’s soep zich dus ook actief in om voedselverspilling (2,5 miljard wordt jaarlijks weggegooid!) tegen te gaan.

Om dit allemaal mogelijk te maken vragen wij jullie daarom om een kleine bijdrage. Hiermee kunnen wij een goede start maken met Oma’s Soep Rotterdam! :)Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
82 donaties
€ 2.389,00