Oma's Soep Groningen

Oma's Soep Groningen | Geld inzamelen
 
 
Help Oma's Soep Groningen

Lieve Donateur, 

Oma’s Soep is een jonge start-up die graag kennis met u wil maken. Wij koken niet zomaar soep, maar Oma’s Soep. Deze soep wordt namelijk gemaakt door ouderen volgens hun geheel eigen authentieke recepten onder verantwoordelijkheid en naar aanwijzing van studenten. Doormiddel van Oma's Soep Groningen willen wij ouderen die eenzaam zijn en in isolement leven helpen. Wij bieden hen een wekelijks doel met een fijne en zinvolle dagbesteding waarbij leuke contacten worden gelegd en weer blije momenten ontstaan. En niet te vergeten wordt er heerlijke soep gemaakt en gegeten, Oma’s Soep.

Eenzaamheid:
Met Oma’s soep maken studenten samen met ouderen gezamenlijk soep in lokale buurthuizen. Met enthousiaste jonge vrijwilligers zet Oma’s Soep zich in om zoveel mogelijk ouderen door heel Groningen een zinvolle en leuke dagbesteding te geven. Tijdens het koken in wordt er volop gekletst, gelachen en mooie verhalen verteld van vroeger en nu. Oma’s Soep wil zo ouderen en bejaarden uit hun mogelijke isolement halen, eenzaamheid is op die leeftijd een serieuze kwestie (!) Na het bereiden van verschillende heerlijke soepen (volgens oud recept van de Opa’s en Oma’s) worden deze gezamenlijk gegeten. Het hoogtepunt van een gezellige en enerverende dag!

Voedselverspilling:
Oma’s Soep is ook een echte duurzame soep. Wekelijks worden bij de marktkramen op de vismarkt groentes opgehaald die anders zouden worden weggegooid. Nog prima te gebruiken maar bijvoorbeeld een verkeerde vorm of verkoopdatum die net is bereikt. Alles wat nog geschikt is wordt na zorgvuldige selectie gebruikt. Zo is iedere soepje uniek èn zet Oma’s Soep zich dus ook actief in om voedselverspilling (2,5 miljard wordt er jaarlijks weggegooid!) tegen te gaan. 

Om dit mogelijk te maken vragen wij jullie daarom om een kleine bijdrage. Hiermee kunnen wij een goede start maken met Oma's Soep Groningen! Elke euro telt!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
42 donaties
€ 1.513,00

Deze actie is gesloten.