Old and New together

Old and New together | Geld inzamelen
 
 

Beste donateur, 

Dit unieke project geeft jong en oud de gelegenheid om echt samen op te trekken, van elkaar te leren en iets moois op te bouwen.

Een paar jaar gelden viel het ons ineens op dat de werelden van jong en oud steeds sneller uit elkaar begonnen te groeien. Door de snel veranderende wereld van bijvoorbeeld internet en mobiele telefoons komen jong en oud steeds minder echt met elkaar in contact. Daardoor gaat ook een hoop waardevolle kennis verloren voor zowel jong als oud.

Hoe mooi zou het zijn om de verschillende generaties van elkaar te laten leren en elkaar daarbij te kunnen helpen.

Door samen een bijna 100 jaar oude eikenhouten zeilboot te restaureren kunnen jong en oud elkaar ontmoeten en in een ongedwongen sfeer van elkaar leren. Hoe fijn zou het bijvoorbeeld zijn als tijdens de restauratie de jongeren aan de oudere kunnen laten zien op welke manier je digitaal het beste informatie kunt zoeken. Maar bijvoorbeeld ook allerlei producten kunt bestellen of via Google Maps de weg kunt vinden naar iedere gewenste plek op aarde en deze bekijken met Streetview. En hoe waardevol zou het zijn dat de ouderen aan de jongeren hun kennis kunnen overbrengen hoe je bijvoorbeeld zelf een houten vloer of elektra kabel kunt vervangen zonder daar vakmensen voor hoeft in te huren. Het doel is het creëren van meer interesse tussen de verschillende generaties en kennisoverdracht over en weer.

Ook wanneer de restauratie van de bijna 100 jaar oude zeilboot gereed is kunnen jong en oud er samen op uit om met veel plezier het varend monument aan de rest van de wereld te tonen en hun ervaringen met anderen te delen.

Omdat wij heel erg in dit concept geloven hebben wij inmiddels een bijna 8 meter eikenhouten kajuitschouw uit 1933 aangeschaft. De boot is voor zijn leeftijd in goede staat maar zal op onderdelen wel gerestaureerd moeten worden. Door zijn rijke historie( de boot diende tijdens de tweede wereldoorlog als onderduik adres in de Biesbosch) zullen de originele details tijdens de restauratie zoveel mogelijk worden behouden. De boot staat ingeschreven in het stamboek voor platbodems (SSRP).

Alleen door uw donatie kunnen wij het project laten slagen!

Alvast heel erg bedankt voor uw bijdrage en wij houden u op de hoogte van de voortgang.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 50.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.