Noodzakelijke medicatie en zorg chronisch zieken

Noodzakelijke medicatie en zorg chronisch zieken | Geld inzamelen
 
 

                  'Okcia'

   Generosity& to help in Lakota!

Beste lezer,

Er gaan miljardenwinsten om in de zorgindustrie maar het lijkt er steeds meer op dat noodzakelijke basis zorg een privilege dreigt te worden voor een steeds kleiner geworden groep mensen die het kunnen betalen.

Ik ben zelf chronisch ziek, heb al enige jaren de diagnose Parkinson. Het valt mij regelmatig niet mee om zorgkosten of noodzakelijke medicijnen te kunnen betalen met mijn wia uitkering. Dit veroorzaakt veel stress en angst voor bijvoorbeeld verhoogde doseringen/kosten die inherent zijn aan mijn ziekte proces en de daarbij behorende dreigende betalingsachterstanden en schulden. Leven met een chronisch financieel tekort creëert spanning en onrust terwijl rust juist belangrijk is om het verloop van een ziekte als Parkinson te stagneren. Gelukkig heb ik mensen in mijn circel die mij financieel helpen als het echt nodig is. Maar ik realiseer mij terdege dat ik vast niet de enige ben die tegen deze problematiek aan loopt. En dat er veel chronisch zieken (met schulden) zijn die geen vangnet hebben als het echt nodig is. 

Ondanks het feit dat er in Nederland ondersteunende hulpvoorzieningen beschikbaar zijn. Is zorg voor zieken helaas geen vanzelfsprekende 'basisvoorziening' meer zoals het zou moeten zijn. Ik denk dat veel chronisch zieken of mensen in de bijstand met een aandoening, slecht gebit of ogen etc regelmatig een keuze moeten maken tussen eten of noodzakelijke medicatie. 

Zelf bewandel ik de red road een ander soort waardevol medicijn. Het is het heilige en healende pad van balans en harmonie gebaseerd op duizenden jaren oude Native Amerikaanse wijsheid, geneeskrachtige kennis, tradities en waarden. 

Ondanks de beperkingen die ik ervaar als Parkinson patient. Heb ik een visioen gekregen om deze reis te gaan ondernemen en er een film van te maken.

Als dank voor alle inzichten en balans in mijn leven én als onderdeel van mijn spirituele leerproces wil ik samen met een ervaren cameraman/vrouw per motor een tourtocht maken om 7 verschillende Native Amerikaanse gemeenschappen te bezoeken om aldaar- per gemeenschap 7 dagen te verblijven. Daarbij is het de bedoeling om de oude sacred manier van healen te bespreken en/of te ondergaan met lokale inheemse deskundigen. Maar ik wil daarnaast met name het gebrek aan moderne medische hulp  en bijbehorende voorzieningen voor deze inheemse gemeenschappen onder de aandacht brengen. 

Het gedoneerde bedrag wil ik gebruiken voor de reis om aandacht te genereren. Maar het zou een wonderlijk genoegen zijn om noodzakelijke cq reguliere medicijnen en behandelingen beschikbaar te kunnen stellen tav (chronisch)zieken hier in Nederland en voor hen in de 7  inheemse gemeenschappen die het echt nodig hebben.  

Wilt u op een andere manier sponsoren cq bijdragen of heeft u ondersteunende ideeen met betrekking tot de reis zijn voorstellen altijd welkom!

Ben jij een ervaren cameraman/vrouw rij je motor en heb je enige affiniteit met de red road en indigenous culturen? Dan nodig ik je graag uit om deze expeditie samen te rijden en er een mooie film van te maken. 

Heel veel liefs en alvast bedankt.

Stefan van der Laan

Mitakuye Oyasin/ we are all related!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 50.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.