Noodhulp Italië

Noodhulp Italië | Geld inzamelen
 
 
18 januari 2017...het begin van een reeks rampen in Italië

Op 18 januari 2017 was midden Italië opnieuw getroffen door een reeks aardbevingen, dezelfde regio werd in augustus 2016 ook al getroffen door aardbevingen. Daarbij kwamen 300 mensen om het leven, de meeste rond de stad Amatrice.

In totaal zijn er 500 schokken binnen 24 uur geweest, waarvan er 4 de kracht hadden van 5,4 tot 5,7.

In dezelfde week heeft het 3 dagen onophoudelijk gesneeuwd in het bergachtige gebied rond Amatrice. Daardoor was er veel overlast in de regio: in de Abruzzen zit een kwart zonder stroom. Mensen raakten ingesneeuwd en er zijn meldingen over mensen die zijn doodgevroren.

En alsof er nog niet genoeg rampen zijn gebeurd, is er een hotel in Midden-Italië getroffen op 19 januari 2017 door een lawine na de reeks aardbevingen. Hierbij is het lastig voor de reddingwerkers om hier hun werk uit te voeren door alle sneeuwval en is het moeilijk hier überhaupt bij te komen.

Het is noodzakelijk dat het Italiaanse Rode Kruis op deze plekken haar werk kan (en vooral móet) doen. Ook zal er geld moeten komen voor (tijdelijke) opvang.

Ik zou het dus erg waarderen als u een berdag zou willen doneren. Eind februari 2017 wordt totale ingezamelde bedrag gegeven aan Croce Rosso (www.cri.it). 

Alle kleine beetjes helpen. Alvast hartelijk dank! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
12 donaties
€ 172,00
Doel: € 500,00
34%

Deze actie is gesloten.