Noodhulp aan opvangadressen Oekraïners

Noodhulp aan opvangadressen Oekraïners | Geld inzamelen
 
 

Van dichtbij maken we mee dat er mensen zijn die vrijwillig naar Polen rijden om mensen op te halen die gevlucht zijn uit de Oekraïne.
Mensen zoals Ralf Broersen die getrouwd is met een Oekraïnse en vader van een zoon van 3,5 jaar.
Hij heeft zijn schoonouders die moesten vluchten uit Charkov opgehaald en in huis opgenomen.
Naast zijn eigen werk gaat hij in de weekenden richting de Oekraïne met jerrycans benzine en hulpgoederen in een busje die hij terbeschikking heeft gekregen om meer mensen , vooral vrouwen en kinderen op te halen.
Hij maakt veel extra kosten , zoals brandstof , vrouwen en kinderen die bij hem thuis overnachten in afwachting van een onderkomen en zijn schoonouders.
Zelfs een hondje logeert nu bij hem, omdat zijn bazinnetje (71 jaar)deze niet kon meenemen naar een hotel die kamers ter beschikking stelt voor vluchtelingen uit de Oekraïne.

Zo zijn er meer mensen die hun woning en hart openzetten om deze mensen op te halen of opnemen ze komen ook op extra hoge kosten.
De regering heeft het wel over een tegemoetkoming, maar die is er nog niet.
Terwijl hulp NU nodig is.
Wij hebben binnen 4 dagen een stichting opgericht " de Loep " met als doel om zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden.
In de vorm van een tegemoetkoming in de benzinekosten, kadobonnen van plaatselijke supermarkten, winkeliers en de extra kosten die deze mensen maken om de vluchtelingen een gastvrij onderkomen te kunnen bieden.
Ook spullen die heel belangrijk zijn : alles op hygiënisch gebied voor vooral vrouwen en baby's is behoefte aan waar we graag in willen voorzien.

We hebben geen streef bedrag of datum ,want het is onzeker hoelang het nog gaat duren en met iedere gedoneerde euro zijn we blij .
Wij geven niet rechtstreeks geld (om misbruik te voorkomen) maar schenken in natura .
Dus iedere euro kan verantwoord worden.

Zelf gaat de stichting aan de slag met een kringloop/webwinkel .

Voor vragen : info@stichtingdeloep.nl

KvK 85761060

 

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 70,00