Nieuwe Jongerenvoorziening Holendrecht

Nieuwe Jongerenvoorziening Holendrecht | Geld inzamelen
 
 

Beste lezer, 

De Buurtbewoners van Holendrecht zijn bezig met het opzetten van een nieuwe tijdelijke jongerenvoorziening voor de jongeren van Amsterdam Holendrecht. Deze tijdelijke jongerenvoorziening moet een vernieuwend cultureel centrum voor jongeren worden. Het concept is ontwikkeld door Dylan Lennox Bakker, Leila Azzam, Maureen Hubbard en met eerdere ondersteuning van Ramanda van Eyck en een kernteam van bewoners samengesteld door eerder genoemde. Ook vele maatschappelijke instanties en buurtbewoners hebben meegeholpen aan de eerste gesprekken rondom dit centrum voor jongeren. Jongeren uit Zuidoost gaan nog meewerken aan de realisering via een jongerenbestuur en kernteam. 

Aangezien het centrale thema van de voorziening ‘talent-ontwikkeling’ is, zal dit centrum jongeren, die anders nauwelijks in aanraking komen met activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, en ondernemen een kans geven zich te ontplooien op dit vlak. Door de samenwerking van de verschillende partijen wordt er een aantrekkelijk aanbod aan culturele voorzieningen geboden voor jongeren. Dit aanbod wordt op één locatie georganiseerd, waardoor de activiteiten elkaar ook zullen versterken. Ook kunnen de diverse activiteiten hierdoor gebruik maken van elkaars nabijheid. 

Wij hebben het afgelopen jaar veel informatie opgehaald bij bewoners, maatschappelijke organisaties en jongeren zelf en hebben inmiddels ook een kernteam samengesteld die werkt aan deze tijdelijke jongerenvoorziening. Het is de bedoeling dus dat er een buurtcentrum wordt opgezet in een oud schoolpand in Holendrecht waar er activiteiten worden verwezenlijkt vanuit de buurt zelf voor kwetsbare jongeren in de leeftijd van 12-24 jaar. Op de Mijehof zitten ook organisaties als Swazoom, ROC van Amsterdam, Basisschool de Brink & KDV De Buddies; zij zijn dan ook onze partners.

Wij werken vanuit het Buurtplan Holendrecht om echt vanuit de buurt een programmering op te zetten en zijn inmiddels in de fase aangekomen van de verbouwing van het pand en we moeten alvast een eerste programmering rond krijgen. Omdat dit echt vanuit de buurtbewoners komt is er natuurlijk geen financiering voor de programmering en verbouwing. 

Vanuit de Gemeente Amsterdam Zuidoost is er helaas alleen budget voor klein en groot onderhoud van 25.000 euro. Omdat wij grootste plannen hebben dat zich verstrijkt over minimaal 5 jaar, hebben wij hulp nodig, met zoveel geld voor de verbouwing en gedeeltelijk voor de programmering. Wij hebben ook fondsen aangeschreven maar willen via deze weg onafhankelijk aan de slag gaan, wij willen namelijk niet onder doen voor de professionele organisaties die in het pand zitten maar willen als gelijkwaardigen aan de slag gaan. 

Wij zijn al zover dat een bewoner met een bouw achtergrond ons heeft ondersteund met het uittekenen van onze wensen voor de inrichting en verbouwing van het gebouw. 

Via deze link vind je een document met betrekking tot uitvoering en wat wij willen gaan aanbieden qua activiteiten, ook vind je hier een visualisatie van hoe wij het eruit willen laten zien.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 100.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.