Samen met Syriërs | Geld inzamelen
 
 

Samen met Syriërs

De actie van hart tot hart

Neem even de tijd voor Syrie. Lees meer over onze actie waarin Nederlanders en Syriers samen optrekken. En als het je wat lijkt, Draag dan bij wat je missen kunt. Dankjewel!

Dit is wat we willen doen en waarvoor we jouw hulp zo hard nodig hebben...

Tussen december 2019 en 15 maart 2020 organiseert het Syrische Comité in Nederland een speciale inzamelingsactie. Anders dan veel andere doneeracties voor Syrië, is deze actie tot stand gekomen in nauw overleg met gevluchte Syriërs zelf: zij kunnen, in tegenstelling tot hun landgenoten in Syrië die onder scherpe controle staan, aangeven wat er werkelijk gaande is in de diverse regio’s. Samen met Syriërs heeft drie gebieden aangewezen waarnaar het geld naar toe gaat: Hulpgoederen voor gevluchte Syriërs in de regio, activiteiten voor Syriërs en Nederlanders in Nederland zoals het cultuurcafé, en promoties en campagnes voor het Syrische Comité in Nederland.

Het motto van deze actie is ‘Geen vrede zonder gerechtigheid’. Die zin is afkomstig van pater Paolo dall’Oglio, een Italiaanse Jezuïet in Syrië, die openlijk kritiek had op Assad, de demonstraties steunde en in 2012 het land moest verlaten. Bij een korte terugkeer in 2013 is hij vermoedelijk door IS ontvoerd.

De gedachte hierachter is dat vrede alleen kan ontstaan wanneer relaties niet belast worden met het geweld van een dictatuur. Afgedwongen vrede en verzoening – zoals nu het geval is- houden een misdadig regime in stand. Dat is wat de situatie in Syrië nu laat zien en waar het Syrisch Comité in Nederland zich niet bij neer legt.

 

CONTACT

Over Het Syrische Comité

Het Syrische Comité in Nederland, opgericht door dissidente Syriërs, is een kleine, maar belangrijke organisatie geworden voor alle Syrïers in Nederland, en hun Nederlandse vrienden en sympathisanten. Een organisatie die informatie uit de eerste hand blijft verschaffen en al jarenlang debatten, informatiebijeenkomsten, demonstraties en herdenkingen organiseert, alsmede humanitaire hulp

Meer informatie:

syrischecomite.nl

facebook.com/syrischecomiteEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

117 donaties
€ 1.818,00
Doel: € 10.000,00
18%