Nieuwe basisschool voor de allerarmsten in Oeganda | Geld inzamelen
 
 

Nieuwe basisschool voor de allerarmsten in Oeganda

Nieuwe basisschool voor de allerarmsten in Oeganda

De situatie

In Oeganda zijn nog veel kinderen zonder huisvesting. Hun ouders hebben geen geld om school te betalen. Om deze kinderen toch naar school te laten gaan wordt het schoolgeld vaak door anderen betaald uit de community. Ze gaan naar school, maar dit zijn scholen in zeer slechte staat (lees: een hut). Als het regent kunnen ze niet naar school, ze zitten op de grond, hebben geen sanitaire voorzieining en er zijn geen leerkrachten beschikbaar. Daarnaast hebben ze de hele dag geen maaltijd. 

Hier gaan wij verandering in brengen. En elke (kleine) bijdrage helpt. 

Over ons 

Paula is Zelfstandig Officemanager en daarnaast ook heel begaan met dit project. Een aantal jaren geleden was zij in Ghana en kwam in contact met een school voor kinderen met 'special needs'. Dit heeft haar geraakt. Mede hierdoor is zij gaan kijken waar hulp nodig is. Het geeft ook energie en voldoening. Met deze stichting zet zij zich in voor scholen en kinderen zoals deze. En in november reist zij naar Oeganda om de eerste voorbereidingen te treffen.

Huidige project

Op dit moment is er een schooltje in het vizier gekomen (in zeer slechte staat). Van 4 kinderen inmiddels uitgegroeid naar 70 kinderen. Met het gedoneerde geld wordt een prachtig doel gerealiseerd voor dit schooltje en de kinderen, namelijk:

  • er wordt grond gekocht waarop een school en een kindertehuis gebouwd mag worden
  • er wordt een stenen school gerealiseerd met genoeg lokalen en een kindertehuis
  • er komt goed schoolmeubilair
  • er komt goed schoolmateriaal (denk aan schriften waar de kinderen Engels in kunnen schrijven en boekjes om te lezen)
  • er komen leerkrachten die gemotiveerd zijn om de kinderen les te geven in een prettige omgeving
  • er komt een kok die elke dag voor de kinderen maaltijden bereid (de kinderen komen vaak met een lege maag naar school en hebben de hele dag niets te eten omdat de ouders het geld niet hebben)
  • er komt aandacht voor sport- en spel
  • er wordt een meloenenkwekerij opgericht, de opbrengst hiervan gaat direct naar de school
  • uiteindelijk is het de bedoeling dat men onafhankelijk wordt. Met uw hulp kunnen wij dit doel bereiken. Samen met de community in Uganda en door goede contacten kunnen wij dit doel verwezenlijken. Alles gebeurt stapje voor stapje. En als de school klaar is worden de kinderen overgezet in hun nieuwe school. 

De donaties worden voor de volle 100% besteed aan het project. Wij betalen onze eigen reis- en verblijfskosten.

Op deze manier kunnen wij de allerarmste kinderen school bieden zoals elk kind dat verdient. Zij kunnen zichzelf beter ontwikkelen. 

Via de Social Media kanalen kunt u de voortgang bijhouden. Ook kunt u kijken op de website: www.melonsplacefoundation.com en daar ook doneren. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

1 donatie
€ 10,00

Deze actie is gesloten.