Nieuw kippen verblijf voor dierenopvang

Nieuw kippen verblijf voor dierenopvang | Geld inzamelen
 
 
Stichting Galecopperpark Sublime heeft dringend een nieuw kippenverblijf nodig.

Wie zijn wij

Op onze opvangcentrum voor weide dieren, rusten momenteel vele dieren. Paarden, varkens, geiten , schapen en ook kippen. Allen komen uit een situatie waarin het beter had gekund, veel dieren zijn verwaarloosd geweest of zijn gedumpt. Wij zorgen voor de rehabilitatie van deze dieren en zoeken waar nodig een passend huis. Onze opvang is in 2013 begonnen als particuliere opvang en in 2015 is het officieel omgezet naar stichting. In de afgelopen 7 jaar hebben wij al vele dieren mogen helpen. Met ruim 5 hectare aan weiland hebben onze dieren alle ruimte om tot rust te komen. 

Meer informatie over ons is te vinden op onze website 

Zorg voor kippen

Toen wij onze opvang net begonnen,konden bewoners uit de buurt  niet meer voor hun kippen zorgen nu ze gingen verhuizen en vroegen of wij plek hadden voor ze. Dit hadden we en vonden we ook wel leuk om te doen. Kippenhok kregen wij er ook bij dus zo doende hadden wij onze eerste kippen. Dat er later veel meer zouden komen hadden wij nooit verwacht. Aanvraag naar aanvraag kregen we en steeds vaker werden er kippen bij ons gedumpt en over het hek gegooid. Inmiddels hebben we nu rond de 40 kippen op ons terrein los rondlopen, het aantal wisselt wat doordat wij ook weer kippen herplaatsen maar we zien dat over de jaren heen het er wel steeds meer worden. Harstikke leuk, we hebben ook de ruimte namelijk, maar toch brengt dat loslopen wel wat nadelen met zich mee. 

 

Een nieuw verblijf 

Doordat de kippen op het terrein loslopen gebeuren er nog wel eens ongelukjes, zo word een kip omver gelopen door een geit, of  gepakt door een roofdier. Niet alleen dit is een reden voor een goed afgeschermde ren.

- De kippen zijn helaas lastig te vangen op zoveel ruimte, hierdoor kunnen ze niet altijd optijd hun preventieve medische zorg of behandeling krijgen.

- in geval van een uitbraak van de vogelgriep kunnen wij ze niet voldoende afschermen voor wilde vogels, zo lopen wij helaas hoger risico op ruiming van onze kippen!😰

-in de winter hebben wij drassig land, bij kippen met een groot verenpak kan hier door de modder klontvorming in ontstaan.

- Eieren kunnen niet voldoende geraapt worden doordat de kippen ze nu verstoppen, leuk met pasen, maar niet als er nesten kuikens uitkomen 😅

-kunnen de kippen snachts niet met zijn alle op stok.

 

Graag willen wij een grote ren + nachthok laten maken. Een hok van ruim 10 x 3 m, met een aangebouwde nachthok van 3 x 3 m zou voldoende moeten zijn voor het aantal kippen wat wij op dit moment hebben. Tevens zouden we de ren deels overdekt willen hebben zodat de kippen ook een goede beschutting hebben tegen zon en regen. naast de aanschaf van de ren, zullen wij ook nieuwe aankleding nodig hebben voor het hok, denk hierbij aan voer en waterbakken, zitstokken en bodembedekking, 

 

Gezien we nog op een offerte wachten van degene die de ren gaat bouwen hebben wij nog geen streefbedrag ingevuld.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.